Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών θα στηρίξει ο δήμος Σερρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης. Φέτος λόγο της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Πολιτεία των Ευχών», ωστόσο η πόλη θα στολιστεί και θα φωτιστεί, όπως και πέρυσι.

«Ως δημοτική αρχή αποφασίζουμε και θα φέρουμε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αντί άλλων δράσεων φέτος τα χρήματα, που ήταν για την Πολιτεία των Ευχών, να διατεθούν για την δημιουργία δύο πλήρων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας covid στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και επιπρόσθετα και κρεβάτια, αναπνευστήρες, σύστημα μόνιτορ και επιπλέον τριών μόνιτορ εντατικής και ενός κρεβατιού εντατικής», ανακοίνωσε ο κύριος Χρυσάφης.

Επιπλέον, θα αγοραστούν και 1.000 προστατευτικές στολές και συσκευές οξυγόνου, για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Αυτή η δωρεά στο Νοσοκομείο Σερρών δεν σημαίνει, ότι η πόλη θα μείνει χωρίς φως και ήχο. Ο πλούσιος και όμορφος στολισμός, που υπήρξε και πέρυσι, θα υπάρξει και φέτος και στην πόλη αλλά και στα χωριά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει και πάλι στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Ο δήμαρχος ευχήθηκε, «του χρόνου να γιορτάσουμε την Πολιτεία των Ευχών, όπως ξέρουμε οι Σερραίοι μαζί με τις οικογένειές μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη ανέφερε, ότι «το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου Σερρών προκειμένου, οι άνθρωποι να ανακουφιστούν.»

Στο μεταξύ όπως δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, «το ποσό, που διατεθεί στο Νοσοκομείο ανέρχεται στις 110.000 ευρω.»

 

Μοιράσου το άρθρο: