Θα εφαρμοσθεί ο Νόμος αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την ασφαλή μεταφορά των 21 προσφυγόπουλων που διαμένουν σε δύο ξενοδοχεία εκτός πόλης  και υπέβαλαν αίτηση για να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Κάτω Ορεινής, καθώς  και το είδος της εκπαίδευσης (πιθανότατα τις απογευματινές ώρες) ,αφού δεν είναι γνωστό το επίπεδο εκπαίδευσης τους, εάν έχουν ξαναπάει σχολείο και εάν γνωρίζουν Ελληνικά δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλος μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους και γονείς παιδιών στην Κ. Ορεινή για να τους ενημερώσει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν  έντονες αντιδράσεις από τους γονείς οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους διευκρίνισαν πως δεν έχουν θέμα με τα παιδιά αλλά τους προβληματίζει το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους θα είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν των μαθητών του σχολείου(21 προσφυγόπουλα 26 μαθητές) και παράλληλα δεν γνωρίζουν το γνωστικό τους επίπεδο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για διατάραξη της όλης σχολικής διαδικασίας.

Σήμερα ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για το θέμα , ενώ αναμένεται το κατώφλι του Δημαρχείου να περάσουν και κάτοικοι και γονείς της Κ.Ορεινής για να ενημερώσουν τον κ. Δήμαρχο για τους προβληματισμούς τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: