Με εξωστρέφεια και βλέμμα στο μέλλον, διαμορφώνοντας συνειδητοποιημένους αυριανούς ακροατές, η ΕΡΤ Σερρών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του σταθμού επισκέφτηκαν την Ροδόπολη Σιντικής και επέλεξαν το 6θεσιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής για να γίνει από τις σχολικές του αίθουσες η παραγωγή της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ».
Για περισσότερο από δύο ώρες μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων του σχολείων διαδοχικά άλλαζαν ρόλους και από μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί μετεξελίσσονταν σε δημοσιογράφους, ερευνητές και παρουσιαστές. Το αποτέλεσμα; Κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό!!!

 

Χάρη στην άρτια οργάνωση και στο μεράκι των εκπαιδευτικών του σχολείου τα παιδιά ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους και παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιούνται στην ευέλικτη  διδακτική ζώνη προβάλλοντας θέματα που αφορούσαν στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στην ενίσχυση της υπευθυνότητας και στην καλλιέργεια της εμπιστοσύνης. Παράλληλα έδωσαν συμβουλές  κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ενώ «ανέκριναν» τον Αντιδήμαρχο Σιντικής, αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Κερκίνη, Κώστα Νικηφόρο. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του πήραν συνέντευξη και πιστέψτε μας, διόλου δεν του … χαρίστηκαν!

Στην εκπομπή πήραν μέρος ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξεν.Παπασταμόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Παρ.Παρασκευάς, όπως επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ακης Ρίζος Δεβετζής , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωαν.Δάνατζης και η εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροίων Ελευθερία Τσολάκη.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του σχολείου υπήρχε έκθεση με ενημερωτικό υλικό σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και αντίκες ραδιοφωνικές συσκευές, που τα ίδια τα παιδιά είχαν την ιδέα και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν από τα σπίτια των παππούδων τους.Το ραδιοφωνικό μας εγχείρημα φιλοξενήθηκε μέσω ζωντανής τηλεοπτικής σύνδεσης με την εκπομπή «Καθημερινά και Απλά» της ΕΡΤ 3, ενώ σχετικό ρεπορτάζ με συνεντεύξεις των μαθητών θα προβληθεί και στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 3.
Θερμές ευχαριστίες θα πρέπει να δώσουμε στο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης Κώστα Εμμανουηλίδη, για την υποδειγματική φιλοξενία , την άριστη συνεργασία και την στήριξη που μας παρείχε.
Κάνοντας πράξη το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι παντού», η ΕΡΤ Σερρών θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Π.Ε. Σερρών.
Τον συντονισμό της εκπομπής είχαν οι δημοσιογράφοι: Δέσποινα Γιαννακίδου και Θάλεια Καμπουρίδου, την ευθύνη ρύθμισης του ήχου είχαν οι :Κορνήλιος Λαζαρίδης (Ροδόπολη) και Θάνος Παπουτσής (ΕΡΤ Σερρών), ενώ την μουσική επέλεξε η Βάσω Βλαχογιάννη.

Μοιράσου το άρθρο: