Η «Περσεφόνη» ένα ρομπότ εξελιγμένης τεχνολογίας  αναμένεται να ξεναγεί από το Φθινόπωρο του 2020  τους επισκέπτες στο Σπήλαιο Αλιστράτης, από την είσοδο έως τα επόμενα 200 μέτρα εντός του σπηλαίου. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Επιστημονικής Διευθυντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης είπε πως πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία η  εφαρμογή του ρομποτικού συστήματος ξενάγησης στο σπήλαιο.

Η «Περσεφόνη»  θα απαντά φωνητικά  σε 40 γλώσσες στους επισκέπτες σε 100 πιο γνωστές και συχνές  ερωτήσεις για τις οποίες θα προγραμματιστεί,  ενώ  παράλληλα εντός οθόνης θα δίνει απαντήσεις και στη νοηματική γλώσσα. Μετά τα 200 μέτρα τη ξενάγηση θα συνεχίζουν οι ξεναγοί του Σπηλαίου, ο  αριθμός των οποίος όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξηθεί διαβεβαίωσε ο κ. Καρτάλης.

Η επισκεψημότητα του Σπηλαίου παρουσιάζει συνεχώς ανοδική πορεία, αποτελώντας σπουδαίο πόλο έλξης επισκεπτών όλο το χρόνο, μάλιστα  το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς πάνω από 1500 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του.  Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα γίνει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020»

Μοιράσου το άρθρο: