Με κεντρικό σύνθημα, «Να βάλουμε φρένο στην συνεχόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας!», έλλειψη προετοιμασίας του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καταγγέλλει  η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση  και αδιαφορία για τη δημόσια εκπαίδευση, αίθουσες που παραπαίουν από τη χρόνια απουσία συντήρησής τους, και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Τα προβλήματα είναι αμέτρητα και δεν αφορούν μόνο την περίοδο της πανδημίας. Η χρόνια υποστελέχωση, η χρόνια αδιαφορία, η ατομική προσφορά για τον υλικό εξοπλισμό των σχολείων έρχεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα», υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο κομματικό όργανο του ΚΚΕ στην Π.Ε. Σερρών.

Προβλήματα σε σχολικές μονάδες των Σερρών

Εξειδικεύοντας τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες των Σερρών, η Τ.Ο. του ΚΚΕ υποστηρίζει πως τα 4ο, 9ο, 10ο, και 11ο δημοτικά σχολεία της πόλης των Σερρών χρήζουν ελέγχου και επισκευής λόγω της μεγάλης ηλικίας των κτιρίων.

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, υπάρχουν προβλήματα, επίσης με τα φρεάτια και τον καθαρισμό του χόρτου περιμετρικά του χώρου. Στο 10ο και 24ο Δ.Σ., που συστεγάζονται μαζί με τα νηπιαγωγεία 28ο και 32ο, χρειάζεται περίφραξη του χώρου για την προστασία από την είσοδο ζώων, ενώ στα, 3ο, 10ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία υπάρχει θέμα με τα υπόγεια, τα οποία πλημμυρίζουν με τις βροχές.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,  υποστηρίζεται ότι στο 3ο Γυμνάσιο υπάρχει κίνδυνος καθίζησης, ενώ το 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ αντιμετωπίζουν θέματα με τα φρεάτια και τις αίθουσες που πλημμυρίζουν.

Μοιράσου το άρθρο: