Περισσότερα από χίλια παιδιά συμμετείχαν στους αγώνες της πρώτης μέρας του τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3Χ3 που διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2019 ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Το τουρνουά που φιλοξενείται για 24η  χρονιά στην πόλη των Σερρών διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στον καινούργιο πεζόδρομο της οδού Δορυλαίου πίσω από το Δημοτικό γήπεδο Σερρών (εκεί που πραγματοποιείται η Πολιτεία των ευχών).

«Το πρώτο τουρνουά 3Χ3, ένας θεσμός που ήρθε από την Αμερική όπου διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1996 από την πόλη των Σερρών. Το πιο σημαντικό είναι ότι από το 1996 έως και σήμερα το τουρνουά γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Σερρών Νίκος Ιλανίδης τονίζοντας ότι όλα τα μεγάλα ονόματα αθλητών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ακόμη και τώρα, όπως ο Κώστας Τότσιος και ο Σάκης Καρύδας ξεκίνησαν από αυτό το τουρνουά.  «Είναι μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ με πολύ καλή οργάνωση από την ομοσπονδία και το Δήμο Σερρών» είπε ο Νίκος Ιλανίδης.

Τους αγώνες της πρώτης μέρας παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με την οποία ο Δήμος Σερρών τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μία έντονη δημιουργική σχέση με επιστέγασμα την προετοιμασία της εθνικής ομάδας εφήβων στις Σέρρες πέρσι αλλά και φέτος με την επίσκεψη του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακοπούλου.

 

Μοιράσου το άρθρο: