Την αναγκαιότητα  χρήσης εφαρμογών τηλεϊατρικής και εγκατάστασης ψηφιακών τεχνολογιών στα Κέντρα Υγείας επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη,   ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Στην Π.Ε. Σερρών, τα Κ.Υ. Μαυροθάλασσας, Ροδολίβους και Ροδόπολης βρίσκονται σε απόσταση 50 – 70 χιλιομέτρων από την πόλη των Σερρών. Με δεδομένη την αποδεδειγμένη βούληση της κυβέρνησης να προαγάγει την ψηφιακή λειτουργία του Δημοσίου, η χρήση της τηλεϊατρικής θα βελτιώσει κατακόρυφα την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιφέρεια.

Παράλληλα, θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, καθώς οι ιατροί και οι υπηρεσίες των μεγάλων νοσοκομείων θα είναι πλέον προσβάσιμα από απόσταση» αναφέρεται στην ερώτηση του κ. βουλευτής.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ερωτά του κ. Υπουργούς ποιος είναι  ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση της τηλεϊατρικής και των ψηφιακών τεχνολογιών στα Κέντρα Υγείας, κυρίως στα πιο απομακρυσμένα.

 

Μοιράσου το άρθρο: