Το χρυσό μετάλλιο στη σφύρα στο μίτινγκ ρίψεων «Σιθώνεια» που πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη Χαλκιδικής κατέκτησε ο αθλητής του Βισάλτη Νιγρίτας, Θοδωρής Ζιώγας.

Ο Σερραίος πρωταθλητής αγωνίστηκε με τη σφύρα των Κ18 και έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, από τους τελευταίους του στην κατηγορία των παίδων. Ο αθλητής του Πασχάλη Γκουγκούδη έστειλε τη σφύρα στα 77,41 μ., στον τρίτο αγώνα της σεζόν πάνω από τα 77,00 μ. και αρκετά κοντά στο ατομικό του 78,08 μέτρα κατακτώντας έτσι άνετα το χρυσό μετάλλιο.  Ο Θοδωρής Ζιώγας έφτασε κοντά στο να κάνει και Πανελλήνιο ρεκόρ (το έχει ο Φραντζεσκάκης με 80.15 μέτρα) αλλά θα το προσπαθήσει στον τελευταίο του αγώνα στην κατηγορία των παίδων στις 28 Σεπτεμβρίου στα «Μπεκιάρεια» στις Σέρρες.

«Ασημένιος» ο Κώστας Εκλεκτός

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο άλλος αθλητής του Πασχάλη Γκουγκούδη, ο Κώστας Εκλεκτός στην ίδια διοργάνωση με βολή στα 55.54 μ.

Από το… χαλίκι βγήκε «χρυσός»

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Θοδωρή Ζιώγα και τον προπονητή του Πασχάλη Γκουγκούδη λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Νικήτη αφού στο χώρο που γυμνάζονται σε γυμνάσιο στη Νιγρίτα αντίκρισαν ένα …βουνό από χαλίκια στη βαλβίδα. Ο Πασχάλης Γκουγκούδης δημοσιοποίησε το γεγονός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι αυτήν την απίστευτη και κατακριτέα από όλους ενέργεια (που έκανε και το γύρο της Ελλάδος από σαιτ του στίβου) την έκανε ο γυμνασιάρχης του σχολείου. Πάντως ο Σερραίος προπονητής δηλώνει ήρεμος γιατί όπως υπογράμμισε «ξέρω πως η νέα δημοτική αρχή θα μας βοηθήσει και το έχει αποδείξει».

Αναλυτικά ο Πασχάλης Γκουγκούδης έγραψε:  

«Σήμερα θα αγωνιστούμε στο διεθνές μίτινγκ «Σιθώνεια 2019″ με σκοπό ο Θοδωρής Ζιώγας να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στην σφυροβολία παίδων. Με αυτό τον τρόπο ο γυμνασιάρχης αποφάσισε να μας βοηθήσει ρίχνοντας δύο φορτηγά χαλίκι στη βαλβίδα. Είμαι ήρεμος όμως γιατί ξέρω πως η νέα δημοτική αρχή θα μας βοηθήσει και το έχει αποδείξει!!!».

Μοιράσου το άρθρο: