Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι «δεν έχει τεθεί σε καμία σύσκεψη» η αλλαγή της χάραξης του οδικού άξονα Ε-65, και το σημείο σύνδεσής του με την Εγνατία Οδό, στο ύψος του Βενέτικου ποταμού, στην περιοχή του Κηπουριού Γρεβενών, έδωσε χθες (4/11/2019) από τη Σιάτιστα  ο υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως δήλωσε «για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχουν φημολογίες, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και συνέστησε υπομονή για το τι πραγματικά  θα συμβεί».

Με τις δηλώσεις αυτές ο υφυπουργός  Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, βάζει τέλος στην παρατεταμένη φημολογία των τελευταίων ημερών, η οποία ήθελε να αλλάζει και πάλι η χάραξη του Ε-65, σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα της από Τρίκαλα-Εγνατία Οδό και να επανέρχεται στην αρχική της, που ήταν στα όρια των περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών-Τρικάλων, στο ύψος της Καλλιθέας Γρεβενών.

Αναφερόμενος στο θέμα των μετωπικών αλλά και πλευρικών διοδίων της Εγνατίας Οδού, που κατασκευάζονται ανάμεσα στον Κόμβο της Σιάτιστας και τον Κόμβο της Ξηρολίμνης ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού τόνισε ότι κατανοεί το αίτημα της δημοτική αρχής Βοΐου, σε ότι αφορά τα ημιτελή έργα του κόμβου της Σιάτιστα, τόνισε ότι προέχει «να δοθεί λύση το γρηγορότερο γιατί τίθεται και θέμα ασφάλειας», Αναφορικά με το αίτημα για ειδικό καθεστώς για τους κατοίκους του Δήμου που μετακινούνται σε Κοζάνη και Γρεβενά, δήλωσε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ένας σχεδιασμός στο υπουργείο για το σύνολο της Εγνατίας οδού και τα αποτελέσματα του θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιράσου το άρθρο: