Στην Πάτρα βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, ενόψει της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Χθες, μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ  πραγματοποίησαν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής, για συνδικαλιστική ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε χθες το βράδυ στο Eργατικό Kέντρο της Πάτρας, ο κ.Τσούχλος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση φέρνει τις ημέρες αυτές στη βουλή νομοσχέδιο που νομιμοποιεί και επεκτείνει την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημιουργείται «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών», το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση των εργοδοτών και των υπουργείων, μπορεί να εκθέσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων και την άποψή τους στις σχετικές ψηφοφορίες, οδηγώντας σε διαδικασία φακελώματος.
  • Καθιερώνεται το ποσοστό της συμμετοχής για απόφαση απεργίας στο 50% + 1 επί του συνόλου των εργαζομένων και όχι μόνο των μελών του σωματείου , θα ισχύσει το αδιανόητο να ψηφίζει ακόμα και κάποιος που δεν είναι μέλος σε μια συνδικαλιστική οργάνωση. Επιπλέον, θα δυσχεράνει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων από τα σωματεία για την διεξαγωγή απεργίας
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα οδηγήσει στην πλήρη απομαζικοποίηση και απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων και των συλλογικών διαδικασιών, οδηγώντας στον ατομικισμό και την αδιαφορία για τα κοινά ζητήματα.
  • Καταστρατηγείται στην πράξη η αυτονομία των συνδικάτων και το αυτονόητο δικαίωμα να αποφασίζουν ποια είναι τα μέλη τους. Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και οι όποιες τροποποιήσεις σχετικά με την συμμετοχή των εργαζόμενων πρέπει να αποφασίζονται από τα ίδια…»

Όλες οι  εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και κάλεσαν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην σημερινή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Δήμητρα Αναργύρου

 

 

Μοιράσου το άρθρο: