Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για το λουκέτο στο εργοστάσιο της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα και την απόλυση ενενήντα ενός εργαζόμενων. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο σήμερα στις 7.30 στην Πάτρα, και την Πέμπτη 13 Ιουνίου έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Τρίπολη

Τραγωδία στους Μολάους. Κατά τη διάρκεια εργασιών ένας 38χρονος έπεσε από μεταλλική σκάλα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ήταν επαγγελματίας και πατέρας τριών παιδιών.

Κοζάνη

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Δήμοι Άργους Ορεστικού και Καστοριάς σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πόσιμου νερού των δικτύων τους, καθώς η εμφάνιση των υψηλών συγκεντρώσεων τετρα-χλωρο-αιθυλενίου τα τελευταία χρόνια σε κάποιες από τις πηγές υδροδότησης, σήμαναν συναγερμό στις υπηρεσίες τους.

Ζάκυνθος

Σοκ και θλίψη στην τοπική κοινωνία από την είδηση του θανάτου μιας γυναίκας 21 χρόνων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου να την κρατήσουν στη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι, πέφτοντας από άλογο πριν από λίγες ημέρες, στην περιοχή Αμπελοκήπων Ζακύνθου.

Ρόδος

Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου ο δάσκαλος που την Παρασκευή φέρεται να κλείδωσε εννιάχρονο μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων. Γονείς του σχολικού συγκροτήματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το σχολείο χαρακτηρίζοντας αβάσιμες και υπερβολικές τις κατηγορίες σε βάρος του δασκάλου -ο οποίος κινείται νομικά με αγωγές συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ηράκλειο

Την πορεία εξέλιξης της 4ης Τοπικής Μονάδας Υγείας η οποία λειτουργεί στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ηρακλείου συζήτησαν χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Η μονάδα εξυπηρετεί 3.000 εγγεγραμμένους πολίτες και θα μετεξελιχθεί σε ακαδημαϊκή.

Χανιά

Ένοχος κρίθηκε και πάλι ο συνταξιούχος από το Μόδι του Δήμου Πλατανιά Χανίων για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος εννιάχρονου κοριτσιού. Παρά, ωστόσο, την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, έγινε παύση της ποινικής δίωξης, λόγω παραγραφής.

Κέρκυρα

Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-20» από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων το έργο της κατασκευής της οδού Τρία Γεφύρια-Βρυώνη, προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Ιωάννινα

Στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας για μετατροπή κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,35 εκατομμυρίων ευρώ.

Πύργος

Στη διαδικασία αδελφοποίησης με την περιοχή Ολυμπία της Βραζιλίας προχωρά ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας, και ήδη, χθες, έγινε η πρώτη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών, στο Δημαρχείο της «παγκόσμιας πόλης».

Λάρισα

Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι διοργανώνει απόψε το Θεσσαλικό Θέατρο στη Λάρισα, με τίτλο «Το θάμπος του δημοτικού τραγουδιού», με τη συμμετοχή της Σχολής Παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου.

Μοιράσου το άρθρο: