Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

ΚΟΖΑΝΗ
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κοζάνη, με μικρής έντασης δονήσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν μετά τον σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες Κυριακή, δέκα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι.

ΡΟΔΟΣ
Στο βαθμό του Αξιωματούχου του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας προήχθη κατόπιν αποφάσεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, η Αλίκη Μοσχή, επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Δωδεκάνησο.

ΠΥΡΓΟΣ
Υπόμνημα με 22 σημεία για την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα στην Ηλεία απέστειλε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη στο οποίο καταγράφει και τα προβλήματα που υπάρχουν

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Επιστολή προς τον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης , ο κος Εσάτ Χουσεϊν με την οποία σημειώνουν ότι οι ζημιές αγγίζουν σε ποσοστό το 100% της παραγωγής καπνού. Με την επιστολή ζητείται να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συνεχίζεται η αύξηση διεθνών πτήσεων και επιβατών στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Τον Ιούνιο οι επιβάτες έφτασαν τις 115 χιλιάδες, αύξηση κατά 13% σε σχέση με πέρυσι, αντίστοιχα στο πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση 12%.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ένοχος αλλά εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018, αναγνωρίζοντας του, το δικαστήριο, τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δώδεκα νέα έργα που αφορούν στην εξιοκονόμηση ενέργειας σε δημαρχεία, σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

ΒΟΛΟΣ
Περισσότερα από 127.300 τεκμήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους αναφορικά με την παρουσία των Εβραίων στη Μαγνησία ψηφιοποιήθηκαν από το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον και θα αποτελούν πλέον μέρος της παγκόσμιας ιστορίας ενώ θα μπορούν να μελετηθούν από καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Η 7ηΠανελλήνια Συγκέντρωση Ελεύθερης Ιππασίας θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα από τις 19 μέχρι τις 21 Ιουλίου που διοργανώνει ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Φλώρινας, με μεγάλο χορηγό τα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» και τη στήριξη της Π.Ε. Φλώρινας και του δήμου Φλώρινας.

Μοιράσου το άρθρο: