Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια, σε τίτλους.

Ηράκλειο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά από την απολογία τους στον ανακριτή Ηρακλείου οι δύο Γερμανοί υπήκοοι, ηλικίας 34 και 38 ετών, που κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 19χρονης από την Ισλανδία στη Χερσόνησο, όπου έκαναν διακοπές.

Ζάκυνθος

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, κατόπιν εγγράφου του δασαρχείου, αποφασίστηκε η απαγόρευση πρόσβασης στο χερσαίο τμήμα του «Ναυαγίου» λόγω κινδύνου ατυχήματος, μέχρι να καταστεί ασφαλής η περιοχή για τους επισκέπτες, αλλά και με αντιδράσεις από όλους όσοι δραστηριοποιούνται εκεί.

Ιωάννινα

Σε ετοιμότητα δηλώνει ότι βρίσκεται ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το χαλάζι σε καλλιέργειες σε περιοχές της χώρας. Από τη χαλαζόπτωση, ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες ακτινιδίων και στην Άρτα.

Φλώρινα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε γκαράζ μονοκατοικίας στην τοπική κοινότητα Περάσματος στη Φλώρινα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επεμβαίνει άμεσα για τη κατάσβεση της φωτιάς. Οι αναθυμιάσεις προκάλεσαν προβλήματα στους ένοικους του σπιτιού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Κοζάνη

Τρία σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εντοπίστηκαν κατά την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο όρος Άσκιο. Μεταξύ των ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν είναι, αρχαιολογικό στρώμα της ελληνιστικής περιόδου, δύο κλίβανοι της βυζαντινής εποχής, επίμηκες οίκημα, και μία ταφή της ύστερης εποχής του χαλκού. Αύριο θα γίνει η παρουσίαση των ευρημάτων.

Τρίπολη

Το τμήμα «Οργάνωσης και διαχείρισης Αθλητισμού» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη ανακοίνωσε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για άτομα με αναπηρία, 40 θέσεων. Η χρονική διάρκεια ορίζεται σε τέσσερα διδακτικά εξάμηνα.

Ρόδος

Στον επανασχεδιασμό των βασικών υποδομών της Ρόδου, στο πλαίσιο της συναντίληψης που υπάρχει στη διαχείριση ζητημάτων, θα προχωρήσουν ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, που χθες είχαν την πρώτη επίσημη συνεργασία τους.

Καβάλα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων, που φέτος θα είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου, στην τέχνη της επιβίωσης, στον ήρωα της καρτερίας. Θα ξεκινήσει το ταξίδι του από το Καρνάγιο και θα απλωθεί στην πόλη, στις γειτονιές, στους δρόμους, στο λιμάνι, φτάνοντας μέχρι την «Ιθάκη» του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων.

Κομοτηνή

Εκδήλωση-αφιέρωμα στο ραδιόφωνο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20 Ιουνίου στις εννέα το βράδυ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης με ταινίες, ντοκιμαντέρ, συζητήσεις σχετικά με το ραδιόφωνο.

Μοιράσου το άρθρο: