Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Λάρισας, με τη συμπαράσταση τοπικών φορέων, διεκδικώντας περισσότερες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και κτιριακή αναβάθμιση του Ιδρύματος.

Κοζάνη

Στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, τη ΔΙΑΔΥΜΑ, τον ΟΑΠΝ και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, για την κάλυψη μέρους των ιδιοκαταναλώσεων ηλεκτρικού ρεύματος των εταίρων. Η αρχή θα γίνει με έναν φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 500 kWp.

Ιωάννινα

Τη Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εγκαινίασε ο Δήμος Αρταίων, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Βόλος

«Πράσινο φως», με το ποσό των 318.000 ευρώ από το «πράσινο ταμείο» στον δήμο Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία του Κέντρου Μελετών Τζιόρτζιο ντε Κίρικο στο κτίριο Αδαμόπουλου, έργο θα χρηματοδοτηθεί και με ίδιους πόρους του δήμου, αφού ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 530.000 ευρώ.

Καβάλα

Παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας τα προγραμματικά σχέδια των έργων ανάπλασης που αφορούν το επιβατικό λιμάνι Καβάλας, καθώς και το αντίστοιχο εμπορικό. Προβλέπονται, η αξιοποίηση των παλιών αποθηκών, η διαπλάτυνση και επέκταση υπήνεμου μόλου καθώς και η κατάργηση του άτυπου πάρκινγκ.

Ηράκλειο

Με ποσό άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούνται οι δήμοι του νομού Ηρακλείου, για αναπτυξιακά έργα, κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές.

Φλώρινα

Στη διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου προχωράει ο Δήμος Αμυνταίου σήμερα, και το επόμενο διήμερο.

Χανιά

Πρόσθετοι πόροι 12.500.000 εκατομμυρίων ευρώ διατίθενται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», για τριετή παράταση της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας Κρήτης.

Σάμος

Λάστιχα αυτοκινήτων, σίδερα, δίχτυα και παντός είδους σκουπίδια μάζευαν επί δυόμιση ώρες οι αυτοδύτες από το λιμάνι Πυθαγορείου, που επέλεξαν να καθαρίσουν φέτος στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it».

Κέρκυρα

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας, έναν ιστορικό και συμβολικό χώρο, έγινε η παρουσίαση του επιστημονικού εγχειρίδιου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων, η συγγραφή του οποίου ολοκληρώθηκε από μία πλειάδα πανεπιστημιακών και επιστημόνων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τρίκαλα

Χρηματοδότηση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ δίνεται στους Δήμους του νομού Τρικάλων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» του υπουργείου Εσωτερικών.

Πύργος

Πάνω από 2.000 κροτίδες και έξι δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες εντόπισαν αστυνομικοί σε σπίτι 26χρονου στο Βαρθολομιό.

Κομοτηνή

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Πολιτιστικός όμιλος Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης για την αναβίωση του πασχαλιάτικου έθιμου των Αυγομαχιών που γίνεται την ημέρα του Πάσχα στο Θρυλόριο Ροδόπης. Οι Αυγομάχοι προετοιμάζονται αναζητώντας γερά αυγά κότας, πάντα έναν μήνα πριν από το Πάσχα.

Μοιράσου το άρθρο: