Η παιδική σκέψη, η ανταλλαγή απόψεων, η δημιουργικότητα, οι κατασκευές αλλά και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από 160 Τρικαλινούς μαθητές και παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, βραβεύθηκαν συμβολικά σήμερα, στο περιθώριο της παγκόσμιας δράσης με τον διακριτικό τίτλο World Wonder Day, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε συνολικά 90 χώρες που πήραν μέρος.

Το “τρένο της Ελπίδας”, το “Τρενάκι της προσφοράς”, το “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Οδηγικής Αλληλεγγύης” και οι “Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τρόφιμα”, ήταν το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας, η οποία παρουσιάστηκε μπροστά από το Δημαρχείο Τρικάλων, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου απένειμε -συμβολικά- βραβεία και πιστοποιητικά στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες. Το World Wonder Day, το οποίο είχε τέσσερις συμμετοχές από τον Νομό Τρικάλων, αποτελεί ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, παρακινώντας τα παιδιά να προβληματιστούν και να αναζητήσουν ερωτήματα σε ένα παγκόσμιο ζήτημα, προτείνοντας τις δικές τους λύσεις και καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Η όλη δράση ανέπτυξε έναν ανθρωπιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού τα παιδιά συγκέντρωσαν τρόφιμα προκειμένου να παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για τη στήριξη των άπορων δημοτών.

 World Wonder Day

Ειδικότερα, οι μαθητές-μαθήτριες της Στ’ Τάξης του 35ου Δημοτικού Σχολείου, κατέγραψαν τα ερωτήματά τους στη διάρκεια του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, τα οποία και μοιράστηκαν με μαθητές-μαθήτριες σχολείου στο Dubai. Με τρόφιμα, δε, που συγκέντρωσαν, δημιούργησαν “Το τρένο της ελπίδας”, πραγματοποιώντας παράλληλα επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Ανάλογη εργασία ολοκλήρωσαν και οι μαθητές-μαθήτριες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών “The School Master”, με ερωτήματα που μοιράστηκαν με δύο σχολεία, στην Πενσυλβανία και στην Καλιφόρνια, ενώ δημιούργησαν τις δικές τους “Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τρόφιμα” τις οποίες επίσης προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι μαθητές-μαθήτριες του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Οιχαλίας, στο περιθώριο διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στο σχολείο, ανταλλάσοντας τα ερωτήματά τους με μαθητές-μαθήτριες σχολείου της Λευκορωσίας, συγκεντρώνοντας -ταυτόχρονα- τρόφιμα για οικογένειες της περιοχής Οιχαλίας. Για, δε, το Τοπικό Τμήμα Τρικάλων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στο πλαίσιο της καθιερωμένης “καλής πράξης των Χριστουγέννων”, συμμετείχε στο πρόγραμμα με τον “Κλάδο Αστεριών” και με τη βοήθεια του “Κλάδου Οδηγών” και “Μεγάλων Οδηγών” έστησαν το “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Οδηγικής Αλληλεγγύης” από κονσέρβες που στόλισαν τα ίδια τα παιδιά, ενώ ο “Κλάδος Πουλιών” πήρε μέρος με το “Τρενάκι της προσφοράς” που δημιούργησε από συγκεντρωθέντα τρόφιμα.

 World Wonder Day

Μοιράσου το άρθρο: