OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
»Το συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας, στην Μεσσηνία, στην Πελοπόννησο, στην Ελλάδα, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, που ξέρει να μην προδίδει».

Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ απ’ την Πύλο Μεσσηνίας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου, όπου και παρευρέθηκε. Συμμετέχουν σ’ αυτό, πάνω από εξακόσιοι (600) αντιπρόσωποι από κορυφαία τουριστικά γραφεία και Tour Operators, αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου.
Και κατέληξε η κ. Κουντουρά: » Η Μεγάλη Βρετανία βοήθησε φέτος πάρα πολύ στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, κατά 24% περίπου. Οι Άγγλοι θα μας στηρίξουν με θετικό πρόσιμο και στις κρατήσεις για το 2016. Τους ευχαριστούμε για την βοήθεια. Θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί μέσα στους πέντε (5) κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς και γι’ αυτό εργαζόμαστε».
Αξίζει να αναφερθεί, ότι φέτος, είχαμε γύρω στα 25 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών στην χώρα μας, με έσοδα 14,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει 20% του ΑΕΠ απ’ το τουριστικό προιόν. Συγχρόνως, πρέπει να τονιστεί, ότι, σύντομα θα »τρέξει» χρηματοδοτικό πρόγραμμα για μικρές επιχειρήσεις.

* Το συνέδριο-που το στηρίζει ο ΕΟΤ- περιλαμβάνει και διάφορες άλλες δράσεις. Ολοκλήρώνεται αύριο. Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτό είχε να διεξαχθεί αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Τελευταία φορά που έγινε ήταν στην Κω. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκε στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: