Ένα από τα πρώτα χελωνάκια της Πελοποννήσου ξεμύτισε από τη φωλιά του, στην παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

»Απουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο, επιδιώκουμε να προχωρήσει το Προεδρικό Διάταγμα ώστε να υπάρξει ανάπτυξη σύμφωνα με όρους και με μέριμνα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Δηλώσεις της κ. Παναγιώτας Θεοδώρου, συντονίστριας περιβαλλοντικών υποθέσεων της οργάνωσης »Αρχέλων», με αφορμή την πρόσφατη εκδίκαση της προσφυγής της Ευρωπαικής Επιτροπής κατά της χώρας μας για πιθανές παραβάσεις των υποχρεώσεών της όσον αφορά την οδηγία 92/43 της ΕΟΚ (αφορά την ειδική ζώνη διατήρησης θίνες Κυπαρισσίας και την περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα).
Μιλώντας, χθες το απόγευμα στην εκπομπή ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ της ΕΡΤ Τρίπολης, η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης »Αρχέλων», η κ. Θεοδώρου δήλωσε τα εξής: » Βαδίζουμε σε πρόστιμο για τις παραβάσεις αυτές. Άμεσα περιμένουμε την νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για το θέμα του Κυπαρισσιακού πεδίου, ώστε να υπάρξει προσαρμογή στην προστατευμένη αυτή βλάστηση και τα μοναδικά αυτά δάση. Το εάν θα γίνει εθνικό πάρκο ή περιφερειακό πάρκο, το εάν θα υπάρξει οικιστική-επιχειρηματική παρέμβαση με μέτρο και με αυστηρό πλαίσιο ή όχι, οφείλει το Προεδρικό Διάταγμα να το ξεκαθαρίσει ώστε να αποτραπούν οι διαφορετικές ερμηνείες και απόψεις για το τί πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να γίνει. Καλά κάνει η θεσμική αυτοδιοίκηση να έχει την άποψή της, καλά κάνουν και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις να έχουν τις απόψεις τους. Οφείλουμε όλοι μας να προσαρμοστούμε στις εσωτερικές και εξωτερικές νομοθεσίες ώστε να αποφευχθούν οι τυχόν παρεξηγήσεις».

φωτό: ερτ

Μοιράσου το άρθρο: