«Μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα. Κάνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 18ης του μήνα. Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μας με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό».

Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και οργανωτικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Παπαναστάσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας για τις 18 του μήνα.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο κ. Παπαναστάσης, είπε τα εξής:

«Αντί για κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, βλέπουμε ένα σχέδιο νόμου που πατάει πάνω σ’ αυτόν το Νόμο. Παρά τις βελτιωτικές κινήσεις, αυτό το σχέδιο νόμου δεν μας ικανοποιεί. Η κυβέρνηση φέρνει … μπαλώματα. Δεν υπάρχουν προβλέψεις για πολλά αιτήματά μας».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της κεντρικής ΑΔΕΔΥ, δήλωσε τα εξής:

«Πάμε με ομόφωνη απόφαση σε απεργία για τις 18 Φεβρουαρίου. Δεν μας ικανοποίησαν οι απαντήσεις του Υπουργείου. Θέλουμε νομοθέτηση υπέρ του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, Κώστας Μαρκόπουλος, στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Το νέο ασφαλιστικό του κ. Βρούτση, είναι αυτό που λέμε … άνθρακας ο θησαυρός. Μπορεί να μην υπάρχουν μειώσεις, ωστόσο, έχουμε μία ακαλαίσθητη προσπάθεια αποθέωσης του νόμου Κατρούγκαλου, που για εμάς είναι νόμος … τερατούργημα. Απ’ το νέο νόμο της κυβέρνησης, πολύ λίγοι ωφελούνται. Άρα, χρειάζεται αγώνας και μόνο αγώνας. Θα πολεμήσουμε σκληρά. Μας διέψευσαν τις προσδοκίες».

Το πλαίσιο διεκδίκησης της ΑΔΕΔΥ

1. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των ασφαλιστικών, μνημονιακών νόμων.
2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Στις 18 Φεβρουαρίου, θα γίνουν συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας. Μεγάλο συλλαλητήριο θα διοργανωθεί στην Αθήνα, ενώ για την Τρίπολη δεν έχει ακόμα αποφασιστεί κάτι.

• Στην συνέντευξη Τύπου της Τρίπολης, εκτός του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Αγησίλαος Μαρίνης (Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας) και Δημήτρης Μακαρούνης (Γραμματέας ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: