Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖA Αρκαδίας, Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά τη συζήτηση για το «Αναπτυξιακό Νόμο» και «τις προοπτικές των ελληνικών περιφερειών», στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής (13.3.2019), είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

» Στο χάρτη των «ειδικών περιοχών ενίσχυσης» του «αναπτυξιακού νόμου» δεν περιλαμβάνονται η δημοτική ενότητα Τροπαίων, η δημοτική ενότητα Ηραίας και η δημοτική ενότητα Γόρτυνος, κατ΄ εξοχήν μειονεκτικές, φθίνουσες περιοχές και βέβαια με σταθερά μειούμενο πληθυσμό

Πρέπει να διορθωθεί η άδικη μεταχείριση αυτών των περιοχών.

Ακόμη και αν η μη ένταξή τους προκύπτει από αριθμούς και στατιστικά στοιχεία – πράγμα που αν συμβαίνει είναι παράλογο και αποδεικνύει ότι οι αριθμοί υπό το πρίσμα της στατιστικής κάνουν λάθη – αυτή η στατιστική εικόνα είναι πλασματική και διαψεύδεται από την ίδια τη σκληρή πραγματικότητα.

Όποιος έχει επισκεφθεί ή έστω έχει ακούσει γι΄ αυτές τις περιοχές, γνωρίζει την κατάσταση εγκατάλειψης, ερήμωσης και μαρασμού που εδώ και χρόνια βιώνουν.

Το κριτήριο της προβληματικότητας συνηγορεί, ώστε οι τρεις παραπάνω δημοτικές ενότητες της Αρκαδίας να συμπεριληφθούν στις «ειδικές περιοχές ενισχύσεων»».

από δελτίο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο: