«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην προσωρινή-μεταβατική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων στη θέση Μεγαβούνι. Ξεμπλοκάραμε το έργο, ο χώρος είναι έτοιμος, δουλεύεται η περίφραξη, ενώ σε εξέλιξη είναι και ο διεθνής, ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα κληθεί να εφαρμόσει την διαχείριση των απορριμμάτων».

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης (»Ανοιχτή Γραμμή»), ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, μιλώντας για το θέμα των αστικών απορριμμάτων, με αφορμή και το αίτημα της δημοτικής αρχής, για κήρυξη της πόλης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω και του υποχρεωτικού κλεισίματος του χώρου (Άγιος Βλάσης-φωτό), που δεχόταν όλο αυτό το διάστημα, τα σκουπίδια (υπήρξε πρόσφατα δικαστική απόφαση, που κλείνει τον συγκεκριμένο κορεσμένο χώρο, μετά από αρκετές παρατάσεις που είχαν δοθεί).

Ο δήμαρχος, θέλησε να διευκρινίσει, ότι στο Μεγαβούνι Βαλτετσίου, θα γίνει διαχείριση και όχι απλή τοποθέτηση σκουπιδιών.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Πέρα απ’ την δικαστική απόφαση, εμείς είχαμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΧΑΔΑ του Αγίου Βλασίου. Απλά, πάμε τώρα λίγο πιο γρήγορα. Στο Μεγαβούνι θα γίνεται επεξεργασία και για αυτό, ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο. Η μεταβατική λύση διαχείρισης, είναι προσωρινή. Όταν τελειώσουν όλα τα δικαστικά με το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου της Περιφέρειας, τότε θα ενταχθεί και η Τρίπολη σ’ αυτό και θα τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα των σκουπιδιών».

Τελειώνοντας τη συζήτηση, ο δήμαρχος της Τρίπολης, δήλωσε, ότι προσπαθεί ο ίδιος, αλλά και όλη η δημοτική αρχή, ώστε τα πάντα να πάνε ομαλά και μέσα σε συγκεκριμένους χρόνους.

«Θέλουμε να αποφευχθούν εμπόδια και καθυστερήσεις, που πιθανόν οδηγήσουν σε περαιτέρω προβλήματα, όπως αυτά της παραμονής των σκουπιδιών στους κάδους και στους δρόμους. Έχει πικρή εμπειρία η Τρίπολη απ’ όλα αυτά. Θυμόμαστε το παρελθόν και δεν θέλουμε με τίποτα να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες και τέτοιες καταστάσεις», τόνισε με έμφαση ο κ. Τζιούμης.

* Την έκταση στον ορεινό όγκο »Μεγαβούνι», είχε επιλέξει η τέως δημοτική αρχή του αειμνήστου Δημήτρη Παυλή. Και εκείνη η επιλογή είχε συναντήσει δικαστικές προσφυγές. Η συνολική δαπάνη είναι της τάξεως των 675.000,00 ευρώ και φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το ΥΠΕΣ/ΠΔΕ 600.000,00-Ιδίοι Πόροι 75.000,00

φωτό: Π. Μπρούσαλη

Μοιράσου το άρθρο: