Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της έναρξης της διαδικασίας διαβούλευσης -με φορείς του Δημόσιου Τομέα και της Αυτοδιοίκησης, τους Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Εταίρους, καθώς και Ακαδημαϊκούς και Ερευνητικούς Φορείς-, για την οριστικοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Οι προτάσεις των εν λόγω φορέων, θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στις διαδικτυακές διευθύνσεις emep20-23@sdam.gr και pbarlabas@mou.qr.

Ο Κ. Μουσουρούλης, ανέλυσε τη δυνατότητα των χρηματοδοτήσεων, επισημαίνοντας ότι η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, θα χρηματοδοτηθεί επαρκέστατα από πολλές πλευρές και με σημαντικά ποσά.

Σημειώνεται δε, ότι ο πρόεδρος της Αρκαδία Α.Ε., Παναγιώτης Μπούρας, επέδωσε στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ, το μάστερ πλαν που εκπονήθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την μετάβαση της περιοχής της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

πηγή: www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: