ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ 44 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το πρώτο δελτίο Τύπου του αρχηγείου του λιμενικού σώματος-ελληνικής ακτοφυλακής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αφορμή το θαλάσσιο ατύχημα της Αργολίδας, αναφέρει τα εξής:

Σύγκρουση σκαφών, ανάσυρση δύο σορών και σοβαρός τραυματισμός γυναίκας στο Θύνι Αργολίδας

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».

* Στην περιοχή, βρίσκεται από νωρίς, για την κάλυψη του θέματος, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τρίπολης, Γιάννης Γαλανόπουλος.

δελτίο Τύπου
πηγή είδησης: www.hcg.gr/enimerosi
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: