Τηλεδιάσκεψη έγινε σήμερα με κύριο θέμα την ενημέρωση για τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, πρόληψης, και διαχείρισης κρουσμάτων covid-19 σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων.

Η συζήτηση απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική, αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή εκπρόσωπων των επιχειρηματικών φορέων της αγροτικής παραγωγής και των συσκευαστηρίων επεξεργασίας εσπεριδοειδών της Αργολίδας.

«Ο ρόλος μας είναι σαφώς επικουρικός αφού οι μόνοι αρμόδιοι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλη Διαμαντόπουλο, την ιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας, Κατερίνα Νέλλα, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Κωνσταντίνο Κατσαρό, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λαθούρη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αργολίδας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, Φώτης Κολεβέντης.

Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια επεξεργασίας εσπεριδοειδών, μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες». Παρ’ ότι η Αργολίδα καλά κρατεί ως προς το χαμηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπήρξε από όλους τους συμμετέχοντες η συναντίληψη ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Τυχόν παραλείψεις θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και είναι εξαιρετικό να μπορούμε να συζητούμε από κοινού για τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος.

Μοιράσου το άρθρο: