Στ. Ζορμπαλάς

«Θα πρέπει να αντιδράσουν όλοι στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τα ζητήματα του συνδικαλισμού.» Αυτό δήλωσε, απ’ την Τρίπολη σε συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες της Αρκαδίας, Παναγιώτα Πανούση, με αφορμή τις βασικές πτυχές του σχεδίου νόμου, που παρουσίασε πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Εργασίας.

«Ό,τι ελάχιστο είχε απομείνει, έρχεται τώρα το σχέδιο νόμου του κ. Βρούτση και σβήνει και αυτά. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται στον ολοκληρωτικό εγκλεισμό, οι κυβερνώντες, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Δεν φτάνει ο πτωχευτικός κώδικας, δεν φτάνει η ανεργία, δεν φτάνει ο νόμος για τις διαδηλώσεις, ήρθε τώρα και ο εκσυγχρονισμός της εργασίας, όπως λένε, κατ΄ απαίτηση του ΣΕΒ, όπως λέμε εμείς. Τα 10ωρα, οι μη πληρωμές υπερωριών, η αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η αποδυνάμωση της Επιθεώρησης Εργασίας, το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο με προειδοποίηση, τα 200 ευρώ, το χτύπημα της συνδικαλιστής δράσης, τα θέματα κήρυξης της απεργίας, είναι γι’ αυτούς εκσυγχρονισμός,» δήλωσε η Παναγιώτα Πανούση.

Και κατέληξε, λέγοντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όταν πρόκειται για την εργοδοσία η κυβέρνηση τρέχει με χίλια. Εμείς είμαστε εδώ. Θα παλέψουμε για να μην γυρίσει ο εργαζόμενος και τα συνδικάτα 100 χρόνια πίσω. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα παλέψουμε οργανωμένα για τα εργατικά δικαιώματα και συνδικαλιστές ελευθερίες. Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο το δικαίωμα να έχουμε οργανώσεις εργαζομένων, να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε για την εκλογή των εκπροσώπων μας. Η προσπάθειά μας, να συγκεντρώσουμε τους εργαζομένους θα συνεχιστεί ό,τι και να σκεφθούν. Το κάλεσμα για πανεργατική, πανελλαδική απεργία είναι απόλυτη προτεραιότητα για κάθε σωματείο. Καλούμε τα σωματεία της Αρκαδίας, το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, να πάρουν απόφαση για απεργία. Τώρα είναι η ώρα, όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν αποφάσεις για απεργία.»

Μοιράσου το άρθρο: