Η περιφερειακή παράταξη «Λαική Συσπείρωση», μέσω του Νίκου Γόντικα, καλεί τις λοιπές παρατάξεις να μην συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της παράταξης (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) και περιφερειακός σύμβουλος, επικαλέστηκε πρόσφατες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, που κατ’ αυτόν, δημιούργησαν εύλογα ερωτήματα, για την σκοπιμότητα και την στόχευση αυτών των ενεργειών, λίγο καιρό πριν αλλάξουν οι συνθέσεις στα όργανα της Περιφέρειας.

Συγχρόνως, ο κ. Γόντικας, γνωστοποίησε και την ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, για τα αποτελέσματα των βουλευτών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων, με έντονη την παρέμβαση της μεγαλοεργοδοσίας. Το ποσοστό μας, επιτεύχθηκε με την σκληρή δουλειά των μελών, των φίλων και άλλων ανθρώπων που συμπορεύτηκαν μαζί μας. Προβάλλαμε στον λαό το πραγματικό δίλημμα, δηλαδή, το πόση δύναμη θα δώσει ο κόσμος σ’ εμάς, ώστε την επομένη μέρα, να μπορέσουμε να βρεθούμε με αξιώσεις, απέναντι στην αντιλαική επίθεση. Θα βρεθούμε, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, θα αντιπαλέψουμε απ’ τη σκοπιά των εργατικών -λαικών αναγκών και τη νέα κυβέρνηση τα Ν.Δ., αλλά και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαικών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων ενάντια στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Οι ψήφοι του ΚΚΕ, θα κατατεθούν σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονικά, στο σχολείο, στις σχολές, ώστε να γίνουν η δύναμη που θα εμποδίσει τα νέα μέτρα που έρχονται».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: