Η ταινία τεκμηρίωσης «οδοιπορικό στις ιερές διαδρομές της Αρκαδίας», της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, παρουσιάστηκε, χθες βράδυ, στην Τρίπολη και στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Το θέμα του ντοκιμαντέρ είχε να κάνει με την προσκυνηματική (και όχι μόνο) περιήγηση, στα 30 και πλέον ενεργά (τα πιο πολλά), Μοναστήρια του «Αγίου Όρους» της Πελοποννήσου, όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί η Αρκαδία.

Μέσα από 6 σύντομες διαδρομές (Μαντινεία, Μεγαλόπολη, Β. Κυνουρία, Μαίναλο, Γορτυνία, Ν. Κυνουρία), μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για τα Μοναστήρια της Αρκαδίας, που αποτελούν, εκτός από «Φάρους Ορθοδοξίας», μοναδικά αξιοθέατα.

«Απολαύστε μία οπτικοακουστική περιήγηση σε διαδρομές και μονοπάτια μίας πίστης που χάνεται στα βάθη των αιώνων και προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας στην ειδυλλιακή και μυθική Αρκαδία. Γνωρίστε από κοντά έναν τόπο που το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, συμπλέκονται με μία μοναδική αρμονία», δήλωσε στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, υπεύθυνος της παραγωγής αυτής.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το ντοκιμαντέρ «τα Μοναστήρια της Αρκαδίας-Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας», θα λειτουργήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση και θα αποτελέσει κίνητρο για να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες και επισκέπτες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, τα μοναδικά της Μοναστήρια. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη, ανάπτυξη και προβολή αυτού του πολιτισμικού αποθέματος, καθώς αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης του τουριστικού προιόντος, στοχεύουμε στο θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και η αειφορία της περιοχής», τόνισε στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Χαιρετισμό πραγματοποίησε και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, για λογαριασμό της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η εκδήλωση, εκτός της προβολής της ταινίας, διανθίστηκε και με την μουσική της Χορωδίας Τρίπολης.

Το ντοκιμαντέρ, μπορεί κάποιος να το αναζητήσει στο youtube.com με τον τίτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: