«Ανοιχτούς λογαριασμούς», με ελαφρύ προβάδισμα της ΑΕΚ, αφήνει το τελικό 1-1 της Τρίπολης, στο πλαίσιο του 1ου αγώνα, της φάσης των «16» του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Αστέρα και τους Αθηναίους.

Οι 2.500 θεατές, είδαν ένα αρκετά καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να προηγείται, με ένα πανέμορφο σε σκέψη, συνδυασμό και εκτέλεση τέρμα του Κρέσπι και την ΑΕΚ να απαντάει με ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι (το ριπλέι, μάλλον δεν δικαιώνει την απόφαση του διαιτητή), που εκτέλεσε εύστοχα ο Ολιβέιρα.

Οι διαμαρτυρίες και ο εκνευρισμός των γηπεδούχων και των ντόπιων φιλάθλων, επεκτάθηκε στη συνέχεια της αναμέτρησης, μιας και οι αποφάσεις το διαιτητή Γκορτσίλα, στον πειθαρχικό έλεγχο, προκάλεσαν, κατά διαστήματα, καθολική αγανάκτηση, λόγω της μονομέρειάς τους (όπως τουλάχιστον οι γηπεδούχοι τις ερμήνευαν).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν μέτριο και χωρίς συνεχόμενη ροή.

Το χαμένο πέναλτι του Μπαράλες, στο 70ο λεπτό, έπαιξε-όπως αποδείχθηκε-καθοριστικό ρόλο ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Το τελικό 1-1, παρά τις όποιες ευκαιρίες έγιναν, εκατέρωθεν, αφήνει ανοιχτή την υπόθεση «πρόκριση», με την ΑΕΚ, ωστόσο, να διατηρεί το σχετικό προβάδισμα.

Ο Αστέρας, μπορεί να πάρει την πρόκριση, αρκεί να φανεί ανταγωνιστικός, σοβαρός, χωρίς λάθη και φυσικά, να τον αφήσει η διαιτησία…

Ο Καρέρα της ΑΕΚ, μεταξύ άλλων είπε: «Δύσκολο ματς. Είχαμε πάντως ευκαιρίες. Μας δυσκόλεψαν οι μακρινές μπάλες του Αστέρα και φυσικά ρόλο έπαιξε και το πέναλτι. Είναι ανοιχτή η ρεβάνς. Είμαι ικανοποιημένος απ’ τους νέους παίκτες που έπαιξαν. Αλλάξαμε σχήματα στο παιχνίδι για να φτάσουμε στη νίκη, όπως δεν τα καταφέραμε».

Ο Ράσταβατς του Αστέρα, τόνισε: «Ήταν το πρώτο ημίχρονο. Είμαι ικανοποιημένος Στην Αθήνα όλα μπορούν να συμβούν. Έχουμε ελπίδες. Τα παιδιά που έπαιξαν, απέδειξαν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σ’ αυτά. Στο πρώτο μέρος, είχαμε προβλήματα απ’ τα πλάγια, όμως τα διορθώσαμε στο β μέρος. Ήταν δύσκολο πάντως, να ελέγξουμε το παιχνίδι σ’ όλη τη διάρκειά του. Ένα πέναλτι, μία απόφαση του διαιτητή, σαφώς και πάντα επηρεάζει την ψυχολογία»

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: