Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Τρίπολης και παραχώρησε συνέντευξη για τρέχοντα θέματα.

Αναφέρθηκε στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, στα αποτελέσματα σε βασικούς τομείς, στις αλλαγές στην εκπαίδευση και στις περιοδείες υπουργών, βουλευτών και στελεχών που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα αυτό το τριήμερο αλλά και το επόμενο.
Δήλωσε «αισιόδοξος ότι η κοινωνία θα καταφέρει να σταθεί όρθια μέχρι να κερδηθεί η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση».

Ο κ. Μπαξεβανάκης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μετατροπή της Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ Ενήλικων Αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αλλά και στην έναρξη λειτουργίας του μεταλυκειακού έτους που θεσμοθετήθηκε, άρχισε πιλοτικά στην Κρήτη και θα ξεκινήσει σύντομα στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Τόνισε ότι για το Υπουργείο Παιδείας η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση αποτελούν σημαντική προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από το σύνολο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει για την ουσιαστική της αναβάθμιση.

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στις σύγχρονες κοινωνίες καλείται να διαδραματίσει έναν πολυδιάστατο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Καλείται να προετοιμάσει με κατάλληλο τρόπο ένα μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς για την άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μορφωτικό υπόβαθρο που είναι αναγκαίο για την αποτελεσματική συμμετοχή του στα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Ο σχεδιασμός αυτός, τόνισε ο υφυπουργός, βασίζεται στην ολιστική θεώρηση ολόκληρου του συστήματος της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην αναγνώριση και ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της, με τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων, στην ανάγκη συνεχούς εναρμόνισής της με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, στην ανάγκη παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές και στις μαθήτριες που την επιλέγουν, στην ανάγκη παροχής ασφαλών επαγγελματικών διεξόδων στους αποφοίτους της, στην εμπέδωση εργασιακής ασφάλειας και στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού οράματος για τους εκπαιδευτικούς.

Μοιράσου το άρθρο: