«Χρέος και υποχρέωσή μας ήταν να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδειξε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, αντανακλαστικά, ικανότητες και διάθεση για να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά».

Με αυτή τη φράση -ως συμπέρασμα-ολοκλήρωσε την συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, με αφορμή όλο αυτό που συνέβη και συμβαίνει, με την υγειονομική πανδημία και με την αναγκαστική καραντίνα του πληθυσμού.

Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Τρίπολης, αφού ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες και όλο το προσωπικό του δήμου, για τα όσα έκαναν και κάνουν, την περίοδο αυτή, υπενθύμισε τις ενέργειες -πρωτοβουλίες- της δημοτικής αρχής, όσον αφορά την στήριξη των καταστημάτων και των επιχειρήσεων του δήμου, όλο αυτό το δύσκολο, χρονικό διάστημα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«1. Μειώσαμε 30% τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αρκετά νωρίς και πριν προταθεί το μέτρο απ’ την κυβέρνηση.

2. Μηδενίσαμε τα τέλη κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων απ’ τον Μάρτιο και μετά.

3. Προχωρήσαμε σε απόφαση για 3 μήνες απαλλαγή των επιχειρήσεων που πλήττονται, από δημοτικά τέλη.

4. Αποφασίσαμε την απαλλαγή, στην καταβολή μισθώματος, σε χώρους που νοικιάζει ο δήμος, για τους μήνες που αυτοί ήταν κλειστοί.

5. Καλέσαμε και καλούμε τους επιχειρηματίες, να καταθέσουν άμεσα γραπτό αίτημα στο δήμο, ώστε να τύχουν προνομίων, που έχουν να κάνουν, με την περαιτέρω-ατελώς- κάλυψη τετραγωνικών μέτρων, για την ανάπτυξη τραπεζο-καθισμάτων, σε συνδυασμό πάντα, με τον σεβασμό του δημόσιου χώρου και των απαραίτητων νόμων για την ελεύθερη διέλευση πεζών και ειδικών οχημάτων.

6. Οργανώσαμε ειδική ημερίδα, για τις επιχειρήσεις σταρ-απ, που αποτελούν μία καλή ευκαιρία για τους νέους, μέσα σ’ αυτή την κρίση.

7. Θα οργανώσουμε ειδική καμπάνια, που θα προωθήσει την στήριξη της τοπικής αγοράς και των τοπικών προιόντων.

8. Είναι σε ισχύ (μέχρι 1η Ιουνίου), η χρονική παράταση και η έκπτωση 15%, για οφειλές στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: