«Δεν υποσχεθήκαμε… Δεν τάξαμε… Δεν πλειοδοτήσαμε…

Συμφωνήσαμε με τους συνδημότες μας, συμφωνήσαμε με τους συμπολίτες μας του Δήμου Τρίπολης σε ένα πλάνο δουλειάς, σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάπτυξης του τόπου μας, συνυπογράψαμε ένα πρόγραμμα δράσης και έργων, το οποίο υλοποιούμε βήμα-βήμα, το προχωρούμε ΜΑΖΙ, δημότες και Δημοτική Αρχή.

Φυσικά το πρόγραμμα και τα έργα έχει σχεδιάσει και πραγματώνει μεθοδικά ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, όμως οι πολίτες παρακολουθούν, εγκρίνουν και συγκρίνουν, προτείνουν, συμπληρώνουν ή και απορρίπτουν.

Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη τους και η παρουσία τους είναι πολύτιμη, είναι σεβαστή.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ενημερώνουμε,πληροφορούμε άμεσα και λεπτομερώς-όπως είχαμε διακηρύξει, όπως ο Κώδικας λειτουργίας των Δήμων επιβάλλει».

Αυτός ήταν ο πρόλογος, της εισήγησης του δημάρχου της Τρίπολης, Κωνσταντίνου Τζιούμη, στην σημερινή του συνέντευξη, με αφορμή τον απολογισμό της δράσης της νέας δημοτικής αρχής, για τις πρώτες εκατό (100) ημέρες της διακυβέρνησης (ο δήμαρχος γνωστοποίησε, ότι, με την συμπλήρωση έτους διακυβέρνησης, θα γίνει και σχετικός απολογισμός πεπραγμένων).

Οι κυριότερες παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής, για αυτές τις πρώτες εκατό (100) ημέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήταν οι εξής:

Έναρξη σχολείων: Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ικανοποιητική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ενώ γνωστοποίησε και τις παρεμβάσεις (αποκαταστάσεις βλαβών, εργασίες, ηλεκτρολογικά, χρωματισμοί κά.) που έγιναν στα σχολικά κτίρια.

Καθημερινότητα πολιτών: Ο κ. Τζιούμης, τόνισε τα εξής πάνω στο θέμα αυτό: «Επαναφέρουμε την κανονικότητα στο δήμο». Μίλησε για δράσεις που είχαν να κάνουν με τις πλάκες, τα κράσπεδα, τις πλατείες, τις διαγραμμίσεις, τις διαβάσεις πεζών, τους καθρέπτες κυκλοφορίας, τα πλαστικά κολονάκια, τα φρεάτια, τα κιγκλιδώματα, τα πεζοδρόμια, τις λακκούβες, το γήπεδο των Φιλικών, αστικό πράσινο, βελτίωση οικοπέδων κλπ.)

Κοινότητες: «Μεριμνήσαμε για την καθαριότητα, κοιτάξαμε να εργαστούν τα μηχανήματα του δήμου στα χωριά, με πρόγραμμα και σχέδιο. Έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα», είπε με έμφαση ο δήμαρχος.

Δημοπρασίες έργων

Ο δήμαρχος, μίλησε για οκτώ (8) δημοπρασίες έργων, που ήδη έγιναν, συνολικού προυπολογισμού, 1,6 εκατ. Ευρώ. «Δεν κάναμε καμία ανάθεση», γνωστοποίησε με έμφαση ο κ. Τζιούμης.

Πολιτισμός-Τουρισμός

Ο δήμαρχος, μίλησε για ανάγκη προβολής και ανάδειξης της Τρίπολης, μέσω πολλών τρόπων και πολλών σχεδίων. Συγχρόνως, αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι τώρα.

Εορτασμός των 200 χρόνων της Επανάστασης

Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής, ανέφερε για το θέμα τα εξής: «Η Τρίπολη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό. Εκπονούμε επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο και θα παρουσιάσουμε σύντομα. Σύντομα θα γνωστοποιήσουμε και την σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής».

Νομικό Πρόσωπο

Ο δήμαρχος, υπενθύμισε τα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης, ενώ στάθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σημείωσε, επίσης και τις διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που έγιναν απ’ το Νομικό Πρόσωπο.

ΔΕΥΑΤ

Ο δήμαρχος, στάθηκε στις βελτιώσεις και στον εκσυγχρονισμό που έγινε και γίνεται στις υποδομές της ΔΕΥΑΤ, ανέφερε το θέμα της ψηφιοποίησης του αρχείου της, υπενθύμισε τους καθαρισμούς του ρέματος του Αγίου Νικολάου, ενώ στάθηκε και στην μελέτη (έρχεται δημοπράτηση) αντιπλημμυρικής προστασίας στο κομμάτι της πόλης που έχει να κάνει προς την πλευρά του γηπέδου του Παναρκαδικού. Ο δήμαρχος, στάθηκε και στα χρήματα που είναι να δοθούν, μέσω Φιλόδημου, στο ζήτημα της ΟΗΕ, των Φιλικών, αλλά και της δημοπρασίας που έχει να κάνει με την αντικατάσταση του δικτύου στον Άγιο Σώστη. Μίλησε για τα θέματα ελέγχου των διαρροών και για ενδιαφέρον της ΔΕΥΑΤ να ενταχθεί σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο επίλογος του κ. Τζιούμη

«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια. Το στοίχημα είναι να συνεχιστεί αυτή. Έχουν γίνει λάθη, έχουν υπάρξει παραλείψεις. Είμαστε, εξάλλου, νέα αρχή. Το πρόσημο είναι θετικό. Ωστόσο, αυτό θα το κρίνουν οι συμπολίτες μας, καθημερινά και στο τέλος της θητείας μας. Εμείς θα δουλέψουμε εντατικά για να εφαρμόσουμε την εντολή που πήραμε».

– Σε ερώτηση για το αν οι υποθέσεις του τεχνικού προγράμματος, του ωραρίου της μουσικής στα καταστήματα και του παγοδρομίου, συνιστούν τις πρώτες ήττες της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν ήττες. Εμείς αυτό που θέλουμε να εφαρμόσουμε θα το εφαρμόσουμε κανονικά».

– Ο δήμαρχος, σε ερώτηση για την τύχη του Φιλόδημος, είπε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και ότι θα γίνουν κανονικά τα έργα, έστω και αν υπάρξει αλλαγή ονόματος. Μάλιστα, αποκάλυψε και κάποιες προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η δημοτική αρχή για χρηματοδότηση (προσβάσεις για ΑμεΑ σε σχολεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικό καταφύγιο ζώων κλπ.).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: