Στ. Ζορμπαλάς

Δύο έργα που αφορούν την ύδρευση ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Πρόκειται για εγκρίσεις (με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ Πελ/σου), στο πλαίσιο πρόσκλησης που αφορούσε χρηματοδότηση έργων ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πρώτο έργο έχει να κάνει με το σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού, ελέγχου διαρροών και ποιότητας των δικτύων ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Τρίπολης, δαπάνης 1,5 εκατoμμυρίου ευρώ, με δικαιούχο τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης.

«Θα γίνει εκσυγχρονισμός του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων, των προωθητικών συγκροτημάτων και των δεξαμενών που δεν είναι στο υφιστάμενο δίκτυο τηλεμετρίας. Το δεύτερο έργο, έχει να κάνει με τηλεμετρία, τηλε-έλεγχο, με εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτοματισμό στις δεξαμενές και τις γεωτρήσεις του Συνδέσμου Μεθυδρίου, προυπολογισμού άνω των 500.000 ευρώ, με δικαιούχο και πάλι τη δημοτική επιχείριση ύδρευσης και αποχέτευσης», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος στάθηκε και στις προτάσεις που θα υποβάλλει ο δήμος Τρίπολης για χρηματοδότηση έργων μέσα από το πρόγραμμα »Αντώνης Τρίτσης».

«Τρέχουν 12 προσκλήσεις εδώ. Θα υποβάλλουμε προτάσεις σε όλες αυτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης για το θέμα των έργων που αφορά τις προτάσεις για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, ο δήμαρχος της Τρίπολης, δήλωσε τα εξής:

«Ο δήμος της Τρίπολης έχει υποβάλλει 7 τέτοια έργα-προτάσεις. Συνολικά, 114 δήμοι υπέβαλλαν 340 προτάσεις. Κάποια πρόταση θα χρηματοδοτηθεί απ’ το ‘Αντώνης Τρίτσης’. Θα δούμε τι θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει η »Ελλάδα 2021». Εμείς, ωστόσο, θα ψάξουμε να βρούμε και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Υπάρχουν και οι χορηγίες. Θα δούμε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, θα εξαντλήσουμε όλα τα δεδομένα.»

Μοιράσου το άρθρο: