Σε συγκεκριμένη-στοχευμένη-δράση για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων θα προχωρήσει σε λίγες ημέρες η νέα δημοτική αρχή της Τρίπολης.

Μέσω γραπτού συμφωνητικού (σύμβαση), ο δήμος της Τρίπολης, θα προσκαλέσει φιλοζωική δομή απ’ την Αθήνα, η οποία, εντελώς δωρεάν και εθελοντικά, θα προβεί σε κτηνιατρικές παρεμβάσεις για 160 ζώα.

Η δράση θα διεξαχθεί σε χώρο του δήμου, στην περιοχή της κοινότητας Νεστάνης (εκεί που θα δημιουργηθεί σε λίγο καιρό, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων).

Για να υλοποιηθεί το δρώμενο, θα πρέπει-σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής-να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, νομιμοποιώντας έτσι και τις αποφάσεις της πενταμελούς επιτροπής που ήδη συστάθηκε, βάσει του νόμου.

Η συμφωνία της συνεργασίας και η έγκριση της παραχώρησης του χώρου για την συγκεκριμένη δράση του προγράμματος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού ήταν αρνητική η παράταξη του τέως δημάρχου Δημήτρη Παυλή.

Σύμφωνα με την τροποποιημένη εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Λαγού, θα παραχωρηθεί ο ενοικιαζόμενος δημοτικός χώρος για την δράση, θα αναληφθεί απ’ το δήμο, η δαπάνη του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο, ενώ ο φιλοζωικός της Τρίπολης, θα αναλάβει την υποχρέωση να συνδράμει στην εξάπλωση της ζωοφιλίας, μέσω της ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: