«Θα πρέπει όλες οι πόλεις της χώρας και φυσικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να δεχθούν πρόσφυγες-μετανάστες ισομερώς. Η Τρίπολη, έχει ήδη 300 μέσω προγράμματος. Για να συζητήσουμε οτιδήποτε, θα πρέπει να δεχθούν και οι άλλες πόλεις από 300 πρόσφυγες-μετανάστες. Εμείς, τώρα δεν συζητάμε για καμία τύπου δομή, είτε ανοιχτή, είτε κλειστή, είτε σε στρατόπεδα, είτε σε παλαιά εργοστάσια, είτε οπουδήποτε αλλού, όταν την ίδια ώρα, εκτός της Κορίνθου, καμία άλλη πόλη δεν έχει πάρει πρόσφυγες-μετανάστες».

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, σε ερώτηση που δέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για το … καυτό αυτό θέμα, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα αθηναικών εφημερίδων.

Το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης, αν και δεν υπήρχε τέτοιο θέμα συζήτησης (ούτε εντός ημερήσιας διάταξης, ούτε εκτός), ασχολήθηκε με το ζήτημα και αποφάσισε (ομόφωνα), όπως άμεσα εκδώσει ψήφισμα που θα ξεκαθαρίζει στο ακέραιο τις απόψεις του, έτσι όπως τις στοιχειοθέτησε, ο ίδιος ο δήμαρχος, στην ομιλία του στο συμβούλιο της Τετάρτης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: