Ματαιώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Τρίπολης.

Η πρόεδρος, διαπίστωσε αδυναμία απαρτίας και ματαίωσε την κρίσιμη συνεδρίαση (ήταν να συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα).

Οι παρατάξεις των Ιωάννη Σμυρνιώτη, Δημήτρη Παυλή και Νίκου Τσιαμούλου, απουσίαζαν απ’ την αίθουσα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η σημαντική συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση, είχε ως πρώτο θέμα συζήτησης, αυτό της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος 2020 της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Κωνσταντίνου Τζιούμη, η απουσία των συγκεκριμένων παρατάξεων, έγινε με απώτερο σκοπό (…) την παρεμπόδιση και την καθυστέρηση της άσκησης του δημαρχιακού έργου της παράταξης «Τρίπολη Πρώτα» και ο λόγος που επικαλούνται για την σημερινή τους αποχή, μέσω έγγραφης ανακοίνωσης, είναι καθαρά προσχηματικός λόγος και οι αιτιάσεις τους είναι έωλες (…).

Ο κ. Τζιούμης, τόνισε, ότι έχει νωπή εντολή και ότι θα συνεχίσει το έργο του κανονικά και δυναμικά.

Τέλος, χαρακτήρισε τις τρεις (3) δημοτικές παρατάξεις, ως «ενωμένη παράταξη της μειοψηφίας», ενώ έβαλε και τον τίτλο για όλα όσα έγιναν: «Σήμερα οι μάσκες έπεσαν», είπε με έμφαση, δεχόμενος το χειροκρότημα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Απ’ τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, στην αίθουσα βρέθηκε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης, η παράταξη του Δημήτρη Βόσνου, ενώ άδεια απουσίας είχε πάρει ο κ. Κ. Κατσαφάνας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τώρα, περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα, καθώς και σ’ αυτήν για τον προυπολογισμό.

Σύμφωνα με το νόμο, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα αυτά, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις κυρώσεων.

Δεν προβλέπει ο νόμος να πάνε αυτά τα δύο σοβαρά θέματα στην οικονομική επιτροπή.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: