Φαίνεται να δίνεται λύση στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τους ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων.

Από το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, έγινε γνωστό, ότι, λύση στο μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα άρθρα 2 και 4 της με αριθμό 2647 ΥΠΕΘΟ 538886/ΕΙΔ 135/ΕΟΤ (ΦΕΚ Β 797 1986) της Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Μέτρα για ελεγχόμενη τουριστική ανάπτυξη. Περιοχές ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης», δίνει η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία υπέγραψε και ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, την κατάργηση της εν λόγω απόφασης.
Σε περιοχές όπως η Κως, η Κέρκυρα, το Ναύπλιο, το Τολό κ.λπ., υπήρχαν περιοχές χαρακτηρισμένες ως κορεσμένες αρχικά και αργότερα ως ελεγχόμενης τουριστικής ανάπτυξης !
Πολλά ξενοδοχεία τα οποία είχαν και τεχνικές αλλά και ποιοτικές προδιαγραφές δεν μπορούσαν να αλλάξουν κατηγορία, στο πλαίσιο της ανα-κατηγοριοποίησης σε αστέρια και θα καθίσταντο παράνομα, αν και λειτουργούν νόμιμα.
Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), είχε κάνει αρκετές παρεμβάσεις για το θέμα αυτό και είχε καταθέσει και υπομνήματα. Ήρθε τώρα η απόφάση της κ. Κουντουρά και πάμε σε κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης και όλο αυτό, αναμένεται να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες αυτών των μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: