Σε ανάρτηση πανό στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Τρίπολης, την Τετάρτη 13/5/2020, προχώρησε η Οργάνωση Τρίπολης της ΚΝΕ, καταγγέλοντας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την Παιδεία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Οργάνωσης Τρίπολης:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου και σταδιακά και στις υπόλοιπες τάξεις, με πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, που όπως δηλώνει η υπουργός Παιδείας στις προθέσεις της είναι να συνυπολογίζεται ο βαθμός τους για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο όπως επίσης και τη θέσπιση “ελάχιστης βάσης εισαγωγής” στο Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα αυξάνει βάζει περισσότερες εξετάσεις από την Ά Γυμνασίου και κάνει ξανά απανωτές αλλαγές στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

Το αποτέλεσμα απολύτως προβλέψιμο και γνωστό: Οι μαθητές θα δίνουν συνεχώς εξετάσεις επί 3 χρόνια, κυνηγώντας τα SOS και προσπαθώντας να “παπαγαλίσουν” αποσπασματικές γνώσεις, που λίγο μετά θα ξεχνιούνται, με την εκπαίδευση να γίνεται και με τον “νόμο” ένα ακριβοπληρωμένο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Η ουσιαστική μόρφωση και ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών χτυπιούνται ακόμα περισσότερο».

Η ΚΝΕ, ζητάει, όπως (…) αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την εγκατάσταση καμερών μέσα στις τάξεις όπου μετατρέπουν σε ριάλιτι τον χώρο όπου οι μαθητές μορφώνονται και κοινωνικοποιούνται»!

Και καταλήγει ως εξής:

Το σύνθημα “θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό”, που βροντοφωνάζουν αυτή την περίοδο χιλιάδες μαθητές, δείχνει την ουσία της αντίθεσής τους στο σχολείο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Το σημερινό σχολείο, που με τον νόμο Γαβρόγλου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακόμα πιο σκληρό και ψυχοφθόρο και έχασε ακόμα περισσότερο από τον παιδαγωγικό-μορφωτικό του ρόλο, γίνεται ακόμα χειρότερο με τις εξαγγελίες της ΝΔ για σχολείο-εξεταστικό κέντρο(..).

πηγή φωτό: ΚΝΕ Τρίπολης

Μοιράσου το άρθρο: