« Το κόμμα δεν είναι ο στόχος. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Να έχουμε μία καλύτερη, πιο δίκαιη κοινωνία για όλους. Μην το ξεχνάμε αυτό. Κάνουμε τη διεύρυνση, θέλουμε να γίνουμε πολλοί, πολλές, να ακούσουμε, να καταλάβουμε τα προβλήματα. Πρέπει να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία. Το βλέμμα μας λοιπόν, στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το όχημα, το μέσο για αυτή την προοδευτική διακυβέρνηση. Το όχημα αυτό, έχει ήδη βάλει μπροστά τις μηχανές του. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι κοντά, πολύ πιο κοντά απ’ όσο πολλοί άλλοι φαντάζονται, φοβούνται να φανταστούν, νομίζουν, θέλουν να φανταστούν ή δεν φαντάζονται. Με μία όμως προυπόθεση: Μην μπερδευόμαστε, στόχος είναι η κοινωνία και μόνο η κοινωνία. Όχι το κόμμα».

Αυτό, τόνισε, καταχειροκροτούμενη, απ’ την Τρίπολη, η τέως υπουργός, καθηγήτρια εργατικού δικαίου, νυν βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της ομιλία της, στην κοπή της πίτας, της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

Στον χαιρετισμό της, η Έφη Αχτσιόγλου, είπε τα εξής:

« Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει από δημοκρατικούς-προοδευτικούς πολίτες που δεν ανέχονται να έχουν μία κυβέρνηση που ξαναφέρνει το μαύρο πέπλο της οπισθοδρόμησης στην καθημερινότητά τους. Οι προοδευτικοί πολίτες δεν δίνουν ούτε άλλη μία ημέρα χάριτος, σε μία κυβέρνηση όπου η ανεπάρκειά της, σε κρίσιμα ζητήματα, την καθιστά επικίνδυνη.

Δεν δίνουν ούτε άλλη μία ημέρα περιθώριο, σε μία κυβέρνηση, που θέλει τους εργαζόμενους μονίμως να χάνουν, είτε είμαστε σε περίοδο κρίσης, είτε σε περίοδο ανάπτυξης. Δεν δίνουν ούτε μία ημέρα περιθώριο, σε μία κυβέρνηση, που ξέρει πολύ καλά πως να μειώνει μισθούς, αλλά δεν έχει την βιβλιογραφία για να δει πως θα τους αυξήσει.

Μία κυβέρνηση που ξέρει πολύ καλά να κάνει χαριστικά δωράκια σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, αλλά δεν ξέρει πως να επιβάλλει κανόνες κατά της φοροδιαφυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, γιατί οι προοδευτικοί πολίτες δεν αντέχουν άλλο την ομερτά των ΜΜΕ.

Δεν αντέχουν άλλο να μην μπορούν να πάρουν μία διαφορετική πληροφορία, σε σχέση με αυτές που προωθούν το διαρκές λιβάνισμα στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, γιατί, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν αντέχουν το δόγμα του νόμου της βίας και της καταστολής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει, γιατί οι δημοκρατικοί πολίτες δεν αντέχουν μία πολιτική που συμπιέζει όποιον δεν εναρμονίζεται και δεν συμμορφώνεται με την ακροδεξιά κανονικότητα. Για όλους αυτούς τους λόγους δυναμώνουμε, καθημερινά».

Καταλήγοντας, η κ. Αχτσιόγλου, δήλωσε τα εξής:

«Οι πολίτες βλέπουν μία άλλη προοδευτική διακυβέρνηση, που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, την ενίσχυση των μισθών και των δικαιωμάτων. Οι πολίτες θέλουν μία πολιτική, που θα ενισχύει κοινωνικά, όλους τους ανθρώπους. Οι πολίτες θέλουν κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, γιατί επιθυμούν να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος, ώστε να υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, να υπάρχει δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία.

Οι πολίτες δεν ανέχονται να εξισώνονται, απ’ την πίσω πόρτα, τα πτυχία των μη αξιολογημένων κολεγίων, με τα δημόσια πανεπιστήμια και να προσπερνάται απ’ την πίσω πόρτα, το άρθρο 16. Οι πολίτες δεν ανέχονται τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα, να έχουν ελλείψεις σε φάρμακα, να ακυρώνονται οι χημιοθεραπείες και τα προγραμματισμένα χειρουργεία, όση επικοινωνιακή διαχείριση και να γίνεται πάνω σ’ αυτό το θέμα».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: