Στην καθημερινή προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» αναφέρθηκε ο Διοικητής Πέτρος Τομάρας σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο κ. Τομάρας αναφέρθηκε στην έγκριση του νέου οργανισμού που προβλέπει τη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων της Τρίπολης, του Ψυχιατρικού και του Παναρκαδικού, που ουσιαστικά δίνει αίσιο τέλος στις ενέργειες που είχαν ξεκινήσει απο το 2012.΄

‘Όταν μπει σε λειτουργία το νέο κτίριο που θα φιλοξενεί τις δομές της ψυχικής υγείας και της ψυχιατρικής, τότε στο νοσοκομείο θα υπάρχουν όλα εκείνα που προβλέπονται απο τις σύγχρονες αντιλήψεις του συγκεκριμένου τομέα.

Με τον νέο Οργανισμό, είπε ο Διοικητής, εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού, υπήρξε όμως μια αλλαγή στις θέσεις προϊσταμένων οι οποίες μειώθηκαν – όπως προβλέπεται με τις συναρτήσεις μεταξύ γιατρών και κλινών – ουσιαστικά χάθηκαν κάποια επιδόματα, κάτι που γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί.

Για τις προσλήψεις, ο κ. Τομάρας, τόνισε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο έχουν προσληφθεί 67 άτομα και προανείγγειλε πως άμεσα θα δουλέψουν ως μόνιμοι υπάλληλοι στο Παναρκαδικό νοσοκομείο 17 άτομα, εκ των οποίων τα 11 είναι νοσηλευτικό προσωπικό και τα οποία προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου της Τρίπολης, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι το Παναρκαδικό έχει περιφερειακό χαρακτήρα αφού εξυπηρετεί περιστατικά απο τους όμορους νομού.

Τέλος ο κ. Τομάρας, για τα οικονομικά ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η δουλειά έχει αυξηθεί το νοσοκομείο λειτουργεί με το 40% των εξόδων σε σχέση με το 2009.

Μοιράσου το άρθρο: