Φωτογραφία: Στ. Ζορμπαλάς

«Ένας τόσο δα ιός, ανάδειξε τα αδιέξοδα του καπιταλισμού σ’ όλα τα επίπεδα. Η πρόταση του ΚΚΕ έχει να κάνει με την διεκδίκηση, ώστε να υπάρξουν εμπόδια και πιέσεις σ’ αυτά που έρχονται. Χρειάζεται απ’ όλους μας εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα».Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο Σπύρος Μαρίνης, εκπαιδευτικός, μέλος του τμήματος παιδείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ και μέλος του δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στην ομιλία του, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης του ΚΚΕ Αρκαδίας.

Αναλύοντας τα θέματα της παιδείας, ο ομιλητής, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Κάνουμε άνοιγμα στο λαό. Με αφορμή τον κορονοιό και την πανδημία, είδαμε την συμπίεση στην υγεία, στην παιδεία, αλλά και την ατομική ευθύνη που κάποιοι πρόταξαν. Ήρθαν στο φως όλα τα προβλήματα. Μόνοι στη μάχη βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί. Τους περιμένει δύσκολη χρονιά. Τα νομοσχέδια οδηγούν στην απώλεια του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου. Κέντρα παροχής δεξιοτήτων και φθηνής κατάρτισης γίνονται, ενώ το Λύκειο, εξελίσσεται σ ένα εξεταστικό κέντρο».

Καταλήγοντας, ο κ. Μαρίνης, τόνισε τα πιο κάτω:

«Μόνο η ανατροπή του συγκεκριμένου συστήματος θα δώσει μία προοπτική. Μόνο με τον λαό στο τιμόνι. Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να απολαύσουν πράγματα. Χρειάζεται, ωστόσο, αλλαγή του συστήματος».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: