Συνάντηση για ενημέρωση των πολιτιστικών σωματείων της Τρίπολης, οργάνωσε ο δήμος της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και οι φορείς της πόλης, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες (μέσω συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα), που παρέχει το ελληνικό δίκτυο Anna Lindh, όσον αφορά την χάραξη στρατηγικού, πολιτιστικού σχεδιασμού.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου και επικεφαλής Νότου και Δύσης, του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος, Αθηνά Κοροβέση, γνωστοποίησε τους στόχους και τις δράσεις του Δικτύου, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που αυτό παρέχει και προσκάλεσε τα σωματεία, να δηλώσουν συμμετοχή στο δίκτυο και στα διάφορα προγράμματα που αυτό μπορεί να υποστηρίξει.

Η Κωνσταντίνα Λιακοπούλου, απ’ το ελληνικό γραφείο της Δημιουργικής Ευρώπης, της Διεύθυνσης των Διεθνών Σχέσεων της Ε.Ε. του Υπουργείου Πολιτισμού/Αθλητισμού, παρουσίασε το πρόγραμμα της Δημιουργικής Ευρώπης.

Μίλησε για τις ευκαιρίες που προκύπτουν, μέσω των διάφορων ευρωπαικών προγραμμάτων και κάλεσε το δήμο, αλλά και τα σωματεία της Τρίπολης, να μελετήσουν το θέμα και να φροντίσουν να ετοιμάσουν φακέλλους διεκδίκησης, κονδυλίων, μέσω της συμμετοχής τους, σε τέτοιου είδους προγράμματα.

Συγχρόνως, υπήρξαν εισηγήσεις για το πρόγραμμα MEDIA, το Erasmus +, το πρόγραμμα της αλληλεγγύης (ESC) και του Eurodesk.

Επίσης, δόθηκε και ένα παράδειγμα υλοποιημένης δράσης απ’ το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.

Στην ενημερωτική ημερίδα του παλαιού δημαρχείου της Τρίπολης, παρευρέθηκε και αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου της Τρίπολης, Ελένη Καρούντζου.

Τον συντονισμό της δράσης είχε η Κατερίνα Σιάμπου (διευθύντρια προγραμματισμού, ανάπτυξης, οργάνωσης και πληροφορικής του δήμου της Τρίπολης) και η Ζωή Μυλωνά (ειδική συνεργάτης ευρωπαικών υποθέσεων δήμου Τρίπολης).

Η πρωτοβουλία έκλεισε, με την παροχή ουκ ολίγων απαντήσεων, σε εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν, κατά την ακροαματική διαδικασία.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: