Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

Θέμα της διαμαρτυρίας η παρέμβαση βουλευτών της ΝΔ του Πειραιά που ουσιαστικά στηρίζουν τη θέση των γιατρών του ιατρείου Σπετσών να μην εκτελούν πλέον εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Κατά τον δήμαρχο Ερμιονίδας -και την τοπική κοινωνία – είναι αδιανόητο να μην υπάρχει συνεργασία ειδικά τώρα με τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι « Θεωρώ ωστόσο, ανήκουστο, παράλογο και εξωφρενικό, σε περίοδο πανδημίας, που οι ιατροί ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παροχής βοήθειας προς το συνάνθρωπο σε όλη τη χώρα, διότι για αυτό ορκίστηκαν, που ακόμη και ιατροί χωρών του εξωτερικού με λίγα κρούσματα προστρέχουν σε βοήθεια χωρών με χιλιάδες νεκρούς (πχ ιατροί από τη Ρωσία με ελάχιστα κρούσματα κορωνοιού προσέτρεξαν σε βοήθεια των συναδέρφων τους στην Ιταλία), να παρουσιάζεται το φαινόμενο, ειλημμένης της αποφάσεως για ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προανέφερα, να παρεμβαίνουν προς το σκοπό να μην εκπληρώσουν οι ιατροί του Π.Ι. Σπετσών τα καθήκοντά τους υπό το φόβο μετάδοσης του κορωνοιού στη νήσο των Σπετσών. Ωσάν οι Ερμιονιδείς να είναι λεπροί και φοβούνται μην τους μολύνουν δηλαδή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως οι ίδιοι οι προαναφερθέντες βουλευτές ομολογούν δημόσια, συνεπικουρούμενοι από τους κ. Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, σε στιγμή πανδημίας και για τη χώρα μας, στην κρισιμότερη στιγμή που έχει βιώσει η Ερμιονίδα στη σύγχρονη ιστορία της, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Ερμιονίδας, να παρεμβαίνουν με σκοπό, ακόμη και οι εφημερίες που μέχρι πρότινος, χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοιού στην περιοχή μας έκαναν οι ιατροί του Π.Ι. Σπετσών, να διακοπούν αντί να ενισχυθούν.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης, της γνώσης που έχετε περί τα πράγματα, του εξαιρετικού τρόπου με τον οποίο έχετε χειριστεί την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε στην Ερμιονίδα, σας δηλώνω ότι διαμαρτύρομαι για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί, ήτοι να παρεμβαίνουν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (κυρία Δούνια και κύριος Μελάς) προκειμένου να πάψουν οι εφημερίες των ιατρών του Π.Ι. Σπετσών προς το Κ.Υ. Κρανιδίου καίτοι αυτές παραδοσιακά πραγματοποιούνταν, αφήνοντας το Κ.Υ. Κρανιδίου εν καιρώ πρωτοφανούς κινδύνου δημόσιας υγείας με ελλείπον προσωπικό…» επισημαίνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας .

Για το ίδιο θέμα έκανε χθες παρέμβαση και ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδριανός.

Μοιράσου το άρθρο: