Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τα κενά σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Στην ερώτηση του ο κ. Ανδριανός αναφέρει , μεταξύ άλλων , ότι “Τα υφιστάμενα κενά σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την αδυναμία κάλυψης της πρωινής βάρδιας.

Για την κάλυψη των αναγκών διακομιδής χρησιμοποιούνται σ’ αυτή την περίπτωση ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Λυγουριού δημιουργώντας έτσι πολλαπλά προβλήματα καθώς, πέραν της απόστασης και του συνεπαγόμενου χρόνου ανταπόκρισης, τα ασθενοφόρα αυτά πρέπει να μεταφέρουν ασθενή και συνοδό ιατρό προς την κατάλληλη Νοσηλευτική Μονάδα (συνήθως στο Ναύπλιο ή το Άργος) και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο Κρανίδι τον συνοδό ιατρό.

Τονίζεται ακόμη ότι τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα΄΄.

Φωτο: Αρχείο ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: