ΣΤΟ αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου κρατούνται αυτή την ώρα ο δήμαρχος Ερμιονίδος , ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπάλληλοι του Δήμου για παράνομη μεταφόρτωση απορριμμάτων .

Ο δήμαρχος Ερμιονίδος Γιάννης Γεωργόπουλος ( κεντρικη φωτο ) προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μετά την προσαγωγή των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας .

Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν το μεσημέρι μετά από καταγγελία για μη νόμιμη μεταφόρτωση απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου σε φορτηγά που θα τα μετέφεραν εκτός δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο «σήμερα από το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων της Ερμιονίδας σε αδειοδοτημένο χώρο, σε άλλο Νομό, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθαρίσει ο Δήμος μας από τα σκουπίδια.

Η μεταφόρτωση των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ερμιονίδας στα φορτηγά, γινόταν στο παλιό νταμάρι της Αυλώνας, εφόσον μέχρι σήμερα δεν έχει αδειοδοτηθεί ο Δημοτικός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Απορρίμματα δεν έμεναν κάτω, αφού μόλις άδειαζαν τα απορριμματοφόρα, τα σκουπίδια κατευθείαν φορτώνονταν στα φορτηγά.

Ξαφνικά γύρω στις 12:00, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σφυρής ( Σ.Σ. τέως δήμαρχος – σήμερα επικεφαλής αντιπολίτευσης)και με το κινητό του τραβούσε φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσε την όλη διαδικασία της μεταφόρτωσης και μεταφοράς των απορριμμάτων.

Έπειτα από λίγη ώρα “όλως τυχαίως” εμφανίστηκε ο κ. Φωστίνης Εμμανουήλ του Λάμπρου, που είναι ιδιοκτήτης ενός όμορου αγροκτήματος, ο οποίος έκλεισε με το αυτοκίνητό του το δρόμο που οδηγεί στο νταμάρι και κάλεσε την Αστυνομία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, οι 4 υπάλληλοι του Δήμου Ερμιονίδας που χειρίζονταν τα μηχανήματα (οδηγοί και χειριστές). Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα δίπλα τους, αφού οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έφταιγαν σε τίποτα και εκτελούσαν εντολές μου.

Αυτή τη στιγμή έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον μου, εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Τσαμαδού Ιωάννη και εναντίον των τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου Ερμιονίδας…»

Αυτή την ώρα πολλοί κάτοικοι του Κρανιδίου και της ευρύτερης περιοχής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου ,σε ένδειξη συμπαράστασης στο δήμαρχο , τον αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους του Δήμου Ερμιονίδος.

Μοιράσου το άρθρο: