Εξόρμηση στη Λίμνη Δόξα στο Νότιο Χελμό διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης και καλεί τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να χωριστούν σε δύο ομάδες, μία απλή πεζοπορική και μία χειμερινή πεζοπορική/ορειβατική, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν κοινή πορεία από τη Λίμνη Δόξα μέχρι το Διάσελο του Κυνηγού (1530μ). Εκεί, μετά το δεκατιανό, η πεζοπορική ομάδα θα κατηφορίσει πίσω στη Λίμνη, όπου μπορεί μεταξύ άλλων να επισκεφθεί την ξακουστή Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού και το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ η ορειβατική ομάδα θα πάρει τον μακρύ δρόμο για την ανάβαση στο Μαδερό (2.130μ) κινούμενη παράλληλα στη Νότια Κορυφογραμμή του Χελμού.

Εναλλακτικά, αναλόγως τις συνθήκες, τον ρυθμό και τη διάθεση, η ορειβατική ομάδα ενδέχεται να επιλέξει το πιο ευπρόσιτο σημείο «Καράβι» (1.983μ) – την πρώτη κορυφή από τα Χτένια του Χελμού.

1. Διαδρομή (πεζοπορική ομάδα): Λίμνη Δόξα – Διάσελο Κυνηγού – Λίμνη Δόξα

Ώρες Πορείας: 5

Βαθμός Δυσκολίας: 2

2. Διαδρομή (ορειβατική ομάδα): Λίμνη Δόξα – Διάσελο Κυνηγού – Διάσελο Μαδερό-Νησί – Κορυφή Μαδερό – Λίμνη Δόξα

Ώρες Πορείας: 10

Βαθμός Δυσκολίας: 6

Αναχώρηση στις 6:00 π.μ., το πρωί της Κυριακής 7/4/2019, από τα εντευκτήρια του Συλλόγου, Λαγοπάτη 43.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 5/4/2019, στο τηλ.: 6937031237 (Νίκος Μπουρτσουκλής).

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες (και των δύο ομάδων) πέρα από τον ρουχισμό που επιτάσσουν οι συνθήκες του χειμερινού βουνού (ενδεικτικά: αδιάβροχα ορειβατικά μποτάκια, μάλλινες κάλτσες, ισοθερμικό, fleece, αδιάβροχο/αντιανεμικό τζάκετ, βέστα, γάντια, σκούφο, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό κ.λπ), θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με το φαγητό και το νερό που αναμένεται να καταναλώσουν, μπατόν, φαρμακείο και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο βάσει των προσωπικών τους αναγκών. Οι συμμετέχοντες στην ορειβατική ομάδα επιβάλλεται να φέρουν κραμπόν, πιολέ και γκέτες. Το πρόγραμμα της εκδρομής δύναται να μεταβληθεί κατά την κρίση των αρχηγών αυτής, αναλόγως των συνθηκών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.eurokinissi.gr

Μοιράσου το άρθρο: