Χθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων μεταξύ Παναρκαδικού και του Παραλιμνίου. Έπειτα από ενέργειες του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Γ. Λαγού, η αποστολή των παλαιμάχων από το Παραλίμνι της Κύπρου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με μεγάλες δόξες του Αρκαδικού ποδοσφαίρου και του Παναρκαδικού.

Από το πρωί της Δευτέρας η ομάδα του Παραλιμνίου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο, επισκέφτηκε αρκετά μέρη του Δήμου Τρίπολης και στη συνέχεια δόθηκε ο αγώνας στο γήπεδο του Παναρκαδικού.

Μετά το τέλος του αγώνα δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο της Τρίπολης και μέσα σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα απέδειξαν τις ξεχωριστές σχέσεις των δύο πόλεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης που δήλωσε ότι οι δύο Δήμοι είναι αδελφοποιημένοι δέκα χρόνια με πρωτοβουλία του τότε Αντιδημάρχου Κούλη Γρηγοράκου και προς τιμή του δίνεται κάθε χρόνο ο αγώνας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του που φιλοξενούνται στην πόλη μας Κύπριοι, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα ενεργοποιήσει την αδελφοποίηση με ανταλλαγές επισκέψεων, όπως ξεκίνησε ήδη με τη παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Λαγού στο μνημόσυνο του Γρηγοράκου.

Οι σχέσεις που ενώνουν την Αρκαδία με την Κύπρο, είπε ο Δήμαρχος, είναι πολύ παλιές, ανέρχονται στην αρχαιότητα και είναι συμβολικό να ενεργοποιηθεί και να διατηρηθεί η σχέση της αδελφοποίησης.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους παλαιμάχους του Παναρκαδικού να επισκεφτούν το Παραλίμνι για τη ρεβάνς και προσκάλεσε τους Κύπριους από το Παραλίμνι του χρόνου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.


Για την Ιστορία, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 4 – 2 υπέρ των παλαιμάχων του Παναρκαδικού με τους Κώστα Καλογιαννίδη, Σωτήρη Μπέλτσο, Δημήτρη Αλέμη και Βασίλη Κούβαλη να σημειώνουν τα γκολ της νίκης.

Η Σύνθεση του Παναρκαδικού: (Θοδωρής Μαρκόπουλος – Γιάννης Ρούμπης). Κουμπούνης (Κωνσταντόπουλος), Δημάκης (Σωτηρόπουλος Α.), Αγράφας, Αγγελάκος (Νασιάκος), Καλογιαννίδης, Αλέμης, Παρασκευόπουλος (Σπυρόπουλος), Λόντος, Μπέλτσος, Καλοπίσης (Χατζόπουλος Χ.), Κούβαλης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Βασίλης Κούβαλης

Μοιράσου το άρθρο: