Δεν πάρθηκε απόφαση για το σοβαρό θέμα που αφορά την τιμολογιακή πολιτική των δήμων, που είναι να συμμετέχουν στην προσωρινή και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου (μέσω του ΣΔΙΤ).

Κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπήρξε απόφαση ολιγοήμερης αναβολής, ώστε τα μέλη του Φορέα, να φρεσκάρουν την ενημέρωσή τους και συνάμα, να μπορέσουν να μελετήσουν καλύτερα και με άνεση, όλα τα δεδομένα της σύμβασης.

Όπως έγινε γνωστό, θα οργανωθεί στην Τρίπολη και σχετική ημερίδα, όπου και θα επιχειρηθεί, να αποσαφηνιστούν απ’ την ανάδοχο εταιρεία, μια και καλή, όλες οι απορίες και όλες οι διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις, που προκύπτουν από δημάρχους, στην δημόσια συζήτηση.

Στην Τρίπολη, ακούστηκαν προβληματισμοί για διάφορα θέματα τιμολογιακής πολιτικής (τέλος διάθεσης, κόστος διάθεσης, σενάρια, τέλος συλλογής και μεταφοράς πρόσθετων ΣΜΑ, ανακύκλωση, καφέ κάδος, τέλη αλληλεγγύης κλπ.), ενώ υπήρξαν και απόψεις που έκαναν λόγο, για άμεση λήξη του θέματος, που ταλανίζει την Περιφέρεια, εδώ και κάμποσα χρόνια.

Έλεγαν χαρακτηριστικά: «Μία τέτοια μετάθεση δεν πρόκειται να συμβάλει σε τίποτα. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.»

Κατά τα λοιπά, το συμβούλιο ασχολήθηκε με τις οικονομικές καταστάσεις προηγούμενων ετών, όπως επίσης και με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την «Βιώσιμη Πόλη», ώστε, έμμεσα να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει, με την καθυστέρηση των τεσσάρων (4) προσλήψεων στον Φορέα και με την όποια λειτουργική δυσκολία προκύπτει, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: