Στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κλπ, συμπεριελήφθη και η ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που αναμένεται να λειτουργήσει την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21 .

Τη σχετική πρόταση είχε υποβάλλει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ( φωτο) ο οποίος δηλώνει οτι «η προσπάθειά για την λήψη της απόφασης αυτής, από τον Υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου και με την αποδοχή της από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή, ευοδώθηκε μετά από σταθερή και επιτυχημένη επιχειρηματολογία που είχαμε αναπτύξει στην ηγεσία του Υπουργείου, με την οποία είχαμε εισηγηθεί να εισέλθει και η πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη του νομού, το Άργος, στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να καταλάβει επάξια την υψηλή θέση και το κύρος αυτής στο χώρο της Παιδείας, των Επιστημών και του Πολιτισμού, με την ίδρυση τμήματος Πανεπιστημίου και στο Άργος.

Η αναγκαιότητα αυτή έγινε κατανοητή από τους αρμόδιους παράγοντες και η τελική λύση – απόφαση, ελήφθη από τον κ. Γαβρόγλου..» επισημαίνει ο κ. Γκιόλας .

Μοιράσου το άρθρο: