Σε δήλωση για το θέμα της επιδημιολογικής εικόνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχώρησε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Νίκας, είπε: «Η κατάσταση μέχρι τώρα παρουσιάζεται καλή, με τρεις Περιφερειακές Ενότητες να βρίσκονται στο “πράσινο”, δηλαδή σε επίπεδο ετοιμότητας, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία, και τις υπόλοιπες δύο Αργολίδα και Κορινθία στο “κίτρινο”, δηλαδή σε επίπεδο επιτήρησης».

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συνολικά τέσσερα επίπεδα, ετοιμότητας (πράσινο), επιτήρησης (κίτρινο), αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης σημείωσε: «Η κατάσταση προς ώρας χαρακτηρίζεται σχετικά καλή στην Περιφέρειά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ανατροπές, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η δική μας, όπου υπάρχουν περί τις 15.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι Ρομά, πρόσφυγες – μετανάστες, καθώς και εργάτες γης από τρίτες χώρες».

Μοιράσου το άρθρο: