Την Τρίπολη επισκέφτηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός. Πριν ξεκινήσει την επίσκεψή του στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ Τρίπολης με παρουσία στο στούντιο. Μίλησε για όλα τα θέματα γύρο από τον Αθλητισμό που άπτονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου, στους Δημοσιογράφους του Δημόσιου Ραδιοφώνου Δέσποινα Αρσένη, Γιάννη Γαλανόπουλο, Πέγκυ Μπρούσαλη, Σταύρο Ζορμπαλά και Βασίλη Κούβαλη.

Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή επισκέφτηκε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης όπου για αρκετή ώρα περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ανοιχτό γήπεδο, κερκίδες, αποδυτήρια και χώρους αποθήκευσης, κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Παράλληλα ενημερωνόταν από τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Καραλή αλλά και τους υπεύθυνους του Σταδίου για την κατάσταση του αθλητικού κέντρου, τις φθορές που υπάρχουν αλλά και τις ελλείψεις, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στο Δημαρχείο Δήμαρχος Τρίπολης, ανέφερε ότι:

Υπάρχει μια σειρά προβλημάτων που έχουμε συζητήσει με τη Γ.Γ Αθλητισμού για να παρέμβουμε διαχρονικά. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΑΚ Τρίπολης και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Σε συνεργασία με τη Γ.Γ Αθλητισμού εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να ωριμάσουμε κάποιες προτάσεις για να ικανοποιηθούν ανάγκες του Δήμου μας και όχι μόνο στην Τρίπολη.

Σχετικά με το ΔΑΚ Τρίπολης έχουν προταθεί και δρομολογηθεί και επιμέρους παρεμβάσεις όπως: αλλαγή στέγης στο κλειστό κολυμβητήριο που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, το οποίο και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης, αναβάθμιση του ανοιχτού γηπέδου στίβου και των κερκίδων (στεγανοποίηση) και τοποθέτηση καθισμάτων, ενταγμένο εντάσσεται στο πρόγραμμα Φιλόδημος,προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αλλά και η συντήρηση όλων των πυλώνων που δεν έχει ξαναγίνει από την στιγμή που τοποθετήθηκαν.

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ευχαρίστησε για την φιλοξενία στην Τρίπολη και ανέφερε:

Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης δυστυχώς δεν αντιστοιχούν στην εικόνα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι απαξιωμένες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας… Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, το ΔΑΚ Τρίπολης θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Αθλητικό κέντρο μεικτών χρήσεων για σωματεία και τους πολίτες. Ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης για μεγαλύτερες διοργανώσεις και ο αθλητισμός να προσφέρει στους κατοίκους αλλά και να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το νομό με όλες τις κατάλληλες υποδομές.

Η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει δημιουργήσει τις συνθήκες ασφαλείας για τις Ομοσπονδίες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών στις εξαιρετικές τους επιδόσεις… Κατάφερε να αναπτύξει σε όλη τη χώρα 219 αθλητικά έργα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Δεν αρκεί να έχεις πακτωλό χρημάτων όπως είχε ο αθλητισμός στο παρελθόν αλλά πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιφερειών, όλων των ανθρώπων χωρίς εξαίρεση περιοχών και να υπάρχει μια θεματική κάλυψη.

Ο κάθε Δήμος θα πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει με την τεχνική του υπηρεσία και με την πρόταση που θα
καταθέσει στο Υπουργείο σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός έργου… να πείσει και να φέρει μια ώριμη μελέτη για την ένταξή του.

Εδώ και 4 χρόνια στο Δήμο Τρίπολης έχουμε βρει έναν από τους Δήμους της χώρας που με πολύ μεγάλη συνέπεια, κάνει όλα τα απαραίτητα για την εξασφάλιση κονδυλίων. Δεν έχουν όλοι οι Δήμοι αυτή τη δυνατότητα… Η Δημοτική Αρχή διαθέτει την κατάλληλη φιλοσοφία και μια τεχνική υπηρεσία, που μπορεί και στηρίζει αυτό το έργο. Τα τρία έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, εξελίσσονται και βρίσκονται στη φάση δημοπράτησης και σύντομα θα τελειώσουν. Ο Δήμος Τρίπολης, κατάφερε να είναι από τους λίγους Δήμους που με ώριμες μελέτες απέδειξε τη σκοπιμότητα των ζητούμενων έργων.Παραδίδω την βεβαίωση σκοπιμότητας και επιλεξιμότητας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το ΔΑΚ.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ακολούθησε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση με τα αθλητικά σωματεία της πόλης, που ανταποκρίθηκαν καθολικά στο κάλεσμα του Γενικού.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Βασίλης Κούβαλης

Μοιράσου το άρθρο: