Ξεκίνησε, η 49η πελοποννησιακή έκθεση Τεγέας Αρκαδίας και η 136η εμπορική και θρησκευτική πανήγυρη στον ιστορική χώρο της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας.

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος (δημιούργημα Τεγεατών της Αθήνας και του Πειραιά απ’ το 1883 παρακαλώ), διοργάνωσε και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, τη φημισμένη σ’ όλη τη χώρα, έκθεση (για 49η σεζόν) και το γνωστό πανηγύρι (για 136η φορά).

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 21 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει ουκ ολίγα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν με τον Εσπερινό στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (από κάτω του, βρίσκεται θέατρο του 4ου αιώνα π.Χ.) και με την Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας.

Ακολούθως, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης, που στηρίζει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου και ο Δήμος της Τρίπολης.

Υπήρξαν χαιρετισμοί απ’ τον πρόεδρο του δ.σ. του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κώστα Αθανασόπουλο, τον απερχόμενο δήμαρχο της Τρίπολης, κ Δ. Παυλή και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, κ. Π. Τατούλη. Παρόντες, βέβαια και αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, αλλά και βουλευτές της Π.Ε. Αρκαδίας.

Την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της κυβέρνησης, εκπροσώπησε στις λαμπρές εκδηλώσεις της Τεγέας, ο Λάκωνας γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στρατάκος.

«Στόχος είναι να προάγουμε τα προιόντα της αγροτικής παραγωγής. Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια, ώστε να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προιόντα και τέτοιου είδους περιφερειακές εκθέσεις, βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε με έμφαση ο Μανιάτης πολιτικός.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος και ζήτησε, δημόσιες διευκρινήσεις και δεσμεύσεις απ’ την νέα περιφερειακή αρχή, όσον αφορά το μέλλον της έκθεσης.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και του πανηγυριού της Τεγέας και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: